Przepis na zupa rybna z głowy dorsza

35 Zapisać
Zupa rybna

Zupa rybna

Rybę oszczyścić z ości, skóry i głowy. Zupa najlepsza jest następnego dnia, gdy wszystkie składniki się przegryzą, a ryba odda smak
4 Zapisać
Zupa rybna

Zupa rybna

Ryby dokładnie umyć i osuszyć, z filetów pozbyć się ości przy pomocy pęsety, a ryby w całości należy wyfiletować - najlepiej na początku zrobić nacięcie wzdłuż kręgosłupa oraz głowy i dokładnie, delikatnymi podłużnymi ruchami wycinać filet od ości
0 Zapisać
Pomidorowa zupa rybna

Pomidorowa zupa rybna

ryba – w całości – u mnie tym razem pstrąg łososiowy (ale można również użyć dorsza). I tak jak wspominałam przy okazji poprzedniego wpisu, pomidorowa zupa rybna jest szybka i łatwa w wykonaniu, a to się chyba przed Świętami najbardziej liczy
Więcej przepisów na %s strony