Buraczki Magdy Gessler

Buraczki Magdy Gessler to danie, które zostało stworzone przez słynną restauratorkę i szefową kuchni Magdę Gessler. Jest to połączenie tradycyjnego polskiego dania z burakami i nowoczesnymi składnikami. Buraczki są podawane z sosem jogurtowym, który nadaje im delikatny smak. Dodatek świeżych ziół i orzechów włoskich sprawia, że jest to bardzo aromatyczne i smaczne danie.

Buraczki Magdy Gessler są idealnym rozwiązaniem na obiad lub kolację. Można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sos jogurtowy dodaje im lekkiego posmaku, a świeże zioła i orzechy włoskie nadają im wyrazistego smaku.

Przepis na buraczki Magdy Gessler:

Składniki:

  1. 1 kg ugotowanych buraków
  2. 1/4 szklanki oleju
  3. 1/4 szklanki octu winnego
  4. 1/4 szklanki cukru
  5. 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  6. 1/4 szklanki posiekanych świeżych ziół (np. bazylii)
  7. Sok z 1 cytryny
  8. Sól i pieprz do smaku

Polecamy!

Jeśli szukasz pysznego i prostego dania, polecamy Ci buraczki Magdy Gessler. To połączenie tradycyjnego polskiego dania z burakami i nowoczesnymi składnikami sprawia, że jest to bardzo aromatyczne i smaczne danie. Spróbuj go już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz