Przepis na zupa czernina z kaczki

Czernina

Czernina

Czernina to moja zupa z dzieciństwa - ulubiona zupa, do czasu, dopóki nie zorientowałam się z czego tak naprawdę się ją robi
4 0
Czernina, czarna polewka

Czernina, czarna polewka

Czernina, czarna polewka lub inaczej czarna zalewajka, to polska zupa ugotowana na bazie rosołu i krwi z kaczki z charakterystycznym słodko-kwaśnym posmakiem
0 0
Czernina

Czernina

* Jeśli chcemy, by zupa była bardziej gęsta dodajemy więcej mąki. W miseczce ucieramy mąkę z łyżka cukru, dodajemy odrobinę wody, ocet i stopniowo, ciągle mieszając, dolewamy krew z kaczki
0 0
“Kuchnia Pałucka” – recenzja

“Kuchnia Pałucka” – recenzja

Dobrze wyglądają szare kluski podawane z sokiem z kapusty, kwas grzybowy, czyli zupa grzybowa z suszonymi owocami i z sokiem z kapusty, oraz marchew dodawana do kiszenia ogórków
0 0
CZERNINA -CZARNA POLEWKA

CZERNINA -CZARNA POLEWKA

Czernina, czarnina, czarna polewka lub czarna zalewajka – Staropolska  zupa . której podstawowymi składnikami są rosół i krew z kaczki(krew pozyskuje sie z żywej kaczki robiąc małe nacięcie na głowie,karku  krew ma szanse splynac z kaczki
19 0
Czernina z kluchami

Czernina z kluchami

Czernina z krwią mrożoną nie jest niestety tak dobra, jak ta ze świeżą, ale cóż, poradzić, gdy o tę drugą jest w naszych czasach wyjątkowo ciężko
2 0
Czernina

Czernina

Mieszać, oddstawić na noc. Ugotować makaron (gniazda średnie), podgrzać czarninę ale bez wrzenia, nalać do talerza i wcinać
2 0