Przepis na zupę gulaszową

649 Zapisać
Zupa gulaszowa po węgiersku z pieczarkami

Zupa gulaszowa po węgiersku z pieczarkami

rosół andaluzyjski z kury, zupę karpacka z jajkami czy zupę myśliwska z zająca. Zupę podawać na ciepło z pieczywem, doskonale pasuje chleb prowansalski własnej roboty
195 Zapisać
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Pożywna i rozgrzewająca zupka pełna kawałków mięsa i warzyw. Zupka idealna na jesienny czy zimowy obiad
133 Zapisać
Węgierska zupa gulaszowa z papryką, pieczarkami i groszkiem

Węgierska zupa gulaszowa z papryką, pieczarkami i groszkiem

Dziś przedstawię przepis na pyszną węgierską zupę gulaszową. Zupę gulaszowa można śmiało zaliczyć do dań jednogarnkowych, które starczają za cały obiad
90 Zapisać
Zupa gulaszowa z warzywami

Zupa gulaszowa z warzywami

A dodając marchewkę, cukinie i groszek uzyskamy pyszną kolorową, warzywną zupę gulaszową. Sycąca, rozgrzewająca zupa gulaszowa, podstawą takiej zupy to mięso, papryka,ziemniaki, cebula i oczywiście smalec
87 Zapisać
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Nie ma nic lepszego na długie, zimowe wieczory niż rozgrzewająca zupa gulaszowa. Niezwykle pożywne danie
84 Zapisać
Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa

Zupę podawać z pieczywem. Gęsta, pożywna i ostra zupa - w sam raz na rozgrzanie w zimowe dni. Składniki. 60 - 70 dag chudej wieprzowiny lub wołowiny,
81 Zapisać
Zupa po węgiersku - czyli pikantna gulaszowa

Zupa po węgiersku - czyli pikantna gulaszowa

Okazało się, że wczoraj w naszej skrzynce pocztowej zawitał jeszcze jeden przepis, tym razem na zupę gulaszową
67 Zapisać
PYSZNA I SYCĄCA ZUPA GULASZOWA

PYSZNA I SYCĄCA ZUPA GULASZOWA

Zupę można także zabielić 2-3 łyżkami śmietany 18 %. Tym razem przepis na pyszną, pożywną ZUPĘ GULASZOWĄ wg przepisu Margarytki Ja troszkę przepis zmodyfikowałam, gdyż miałam większy kawałek mięsa i zmieniłam delikatnie proporcje
65 Zapisać
Drobiowa zupa gulaszowa

Drobiowa zupa gulaszowa

Rozgrzewająca i sycąca zupa gulaszowa na mięsie drobiowym pasuje idealnie na tą porę roku. Zupa pełna warzyw smakuje najlepiej przyprawiona na pikantnie
58 Zapisać
Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa

Dlatego też mimo polskiego święta narodowego dzisiaj zapraszam na danie kuchni węgierskiej - zupę gulaszową
57 Zapisać
Zupa gulaszowa, czyli podwójne szczęście...

Zupa gulaszowa, czyli podwójne szczęście...

Ciąg dalszy zimowej aury, ciąg dalszy na liście dań rozgrzewających. Uwielbiam gulasz, uwielbiam zupy, więc zupa gulaszowa to dla mnie podwójne szczęście
56 Zapisać
Okrasowa zupa gulaszowa

Okrasowa zupa gulaszowa

Z moimi zmianami zupa Pana Okrasy wyszła naprawdę super. Świetnie rozgrzewała i syciła nawet najbardziej wygłodniałe brzuchy
53 Zapisać
Zupa gulaszowa (z pieczarkami)

Zupa gulaszowa (z pieczarkami)

Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką. Smaczna i rozgrzewająca.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  . SKŁADNIKI. 40 dag mięsa wieprzowego,
37 Zapisać
Zupa gulaszowa ekspresowa :-)

Zupa gulaszowa ekspresowa :-)

Dziś zapraszam na błyskawiczną zupę gulaszową. Doprawić zupę solą i pieprzem do smaku. Oczywiście warto poczekać, o czym przekonać możecie się przygotowując tradycyjną zupę gulaszową, ale nie zawsze mamy na to czas
34 Zapisać
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

„Gęsta i sycąca a przy tym lekko pikantna, pyszna zupa gulaszowa, która może stanowić z powodzeniem samodzielne danie
30 Zapisać
Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa

Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa

Dziś zapraszam Was w niezwykłą podróż smaków do kraju, gdzie królową kuchni jest papryka. Węgry i jedna z najpopularniejszych potraw czyli zupa gulaszowa
28 Zapisać
Zupa gulaszowa (wołowo-wieprzowa)

Zupa gulaszowa (wołowo-wieprzowa)

) Postanowiłam się przełamać i przygotować dla nich tę pikantną i rozgrzewającą zupę gulaszową z odrobiną cebulki i papryki dla podkreślenia smaku
25 Zapisać
Węgierska zupa gulaszowa....

Węgierska zupa gulaszowa....

Zastępuje zupę z opieczoną bagietką, albo z kluskami śląskimi - drugie danie. Mąkę należy roztrzepać, zupę zagęścić (jeśli ktoś woli można pominąć i podawać na samym rosołku), pogotować chwilę aby mąka straciła smak surowego ciasta, zabielić śmietaną