Przepis na ziemniaki w waflu

Zrolowane ziemniaki w waflu

Zrolowane ziemniaki w waflu

   Ziemniaki obrać, posolić, ugotować, pieczarki pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą. Pozostawić do wystygnięcia
Rolowane ziemniaki z szynką szwarcwaldzką

Rolowane ziemniaki z szynką szwarcwaldzką

Rolowane ziemniaki z szynką szwarcwaldzką i mozzarellą są po prostu przepyszne. Chrupiąca otoczka, miękki rozpływający się środek, ciągnący ser i nutka wędzonej szynki
Rolada ziemniaczana na waflu

Rolada ziemniaczana na waflu

Żeby zwinąć ładnie roladę ziemniaki muszą być gorące w przeciwnym razie będzie Wam ciężko zwinąć wafel
Ruskie w waflu

Ruskie w waflu

Obrać i ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. ziemniaki. Gotowe ruskie w waflu podawać z kwaśną śmietaną, solą i podsmażoną cebulką do okraszenia
Puree w waflu według Di

Puree w waflu według Di

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i następnie potłuc z dodatkiem masła i śmietanki. ) Na miękkim waflu ułożyć cebulę i rozsmarować puree
Tydzień 29 - jadłospis

Tydzień 29 - jadłospis

Nowe osoby, które chcą dołączyć, mogą to zrobić w każdej chwili, najlepiej zaczynając od jadłospisu najnowszego, ponieważ zawiera aktualnie dostępne (sezonowe) na rynku produkty
Podsumowanie Akcji Wiosenny Detoks

Podsumowanie Akcji Wiosenny Detoks

Chyba przyszedł już najwyższy czas na podsumowanie mojej pierwszej akcji kulinarnej na durszlaku. Rozpoczynając tą akcję nie spodziewałam się nawet w połowie tak wysokiego wyniku, dlatego rozpiera mnie ogromna duma i szczęście, że moje kulinarne "dziecko" miało taki start
Dieta, AZS i przedszkole

Dieta, AZS i przedszkole

Dzięki temu ziemniaki/kasza/mięso/ryba/surówka nie są wymieszane. Posłanie dziecka z atopowym zapaleniem skóry do przedszkola to wielkie wyzwanie
Przykładowy jadłospis młodzieży dla damskiej w wieku 13-16 lat na sezon zimowy (2400 kcal)

Przykładowy jadłospis młodzieży dla damskiej w wieku 13-16 lat na sezon zimowy (2400 kcal)

Ziemniaki puree. Wszystkie posiłki należy sporządzać z produktów świeżych. Potrawy z warzyw należy przyrządzić tuz przed podaniem, aby zahamować wysoka wartość odżywcza i dodatek oleju do tych potraw zmniejsza straty witamin rozpuszczalnych w tłuszczach –A ,D ,E, K Przyrządzając sałatkę a la Waldorff należy seler krotko obgotować w osolonej wodzie, następnie razem z jabłkami pokroić w Słupi lub kostkę , skropić sokiem z cytryny, dodać kefir (można go zastąpić majonezem) i rozdrobnione orzechy