Przepis na zalewa octowa do ryb

81 Zapisać
12. Ryba w zalewie octowej

12. Ryba w zalewie octowej

W moim rodzinnym domu nieodzownym elementem każdej Wigilii i Sylwestra jest ryba w zalewie octowej. By i w tym roku tradycji stało się zadość, postanowiłam samodzielnie przygotować tę potrawę na zabawę urządzaną przeze mnie na przywitanie Nowego Roku
10 Zapisać
Ryba smażona w zalewie octowej

Ryba smażona w zalewie octowej

 Już nie mogę się doczekać kiedy będą ją konsumować. A tę rybkę przygotowała i podzieliła się nią ze mną Zosia i Janusz
5 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Jak dla mnie taka zalewa jest idealna ale każdy może zrobić pod swój smak. Przygotowanie jest bardzo proste, jedynie trzeba trochę odczekać aby rybka dobrze przeszła marynatą
4 Zapisać
Smażona ryba (płoć, płotka) w zalewie octowej

Smażona ryba (płoć, płotka) w zalewie octowej

zalewa octowa. Zalewa powinna być słodko-kwaśna - w razie czego dolewamy octu lub dodajemy cukru czy też soli, wg własnego smaku
4 Zapisać
SMAŻONA RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ

SMAŻONA RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ

Zupełnie zimną rybę układamy w słoikach i zalewamy gorącą zalewą octową. mąka do panierki. Otóż, ze spotkania z przyjaciółmi została mi smażona ryba
4 Zapisać
Ryba smażona- wekowana w prostej zalewie octowej

Ryba smażona- wekowana w prostej zalewie octowej

Ryba jest dobra po tygodniu. podobno były to filety z leszcza ( + dołożyłam coś z morskich co było w zamrażarce )
3 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Zalewa. Usmażoną rybę włożyć do słoika i zalać zalewą. olej do smażenia. Tusze rybne oczyścić, umyć i pokroić w dzwonka
2 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Zalewamy gorącą zalewą. Najlepiej smakuje po trzech dniach, jednak u nas nigdy do tego czasu nie dotrwała
1 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Zalewa octowa. Gdy zalewa jest już gotowa należy zalać nią rybę. Zalewa. Rozgrzać olej na patelni i smażyć rybę do zarumienienia z obydu stron
1 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Zalewa. Jajko i bułka tarta do panierki. Rybka w zalewie octowej. Rozmrożone i dobrze osuszone filety, pokrojone na nie duże kawałki, smażymy na oleju
0 Zapisać
Ryba (szczupak) w zalewie octowej

Ryba (szczupak) w zalewie octowej

Tak przygotowana ryba kojarzy mi się ze świętami w rodzinnym domu. Lubię je bardzo więc przygotowuję je też czasami w domu- fajna przekąska, którą można zjeść na szybko sięgając po prostu do lodówki
0 Zapisać
Ryba opiekana w zalewie octowej

Ryba opiekana w zalewie octowej

Zalewa. Taką rybkę lubimy wszyscy, można użyć dowolnej ryby. Mąka, jajka i bułka trata do panierki. Polecam pyszną rybką , opiekaną w zalewie octowej
4 Zapisać
RYBA  W  ZALEWIE  OCTOWO - POMIDOROWEJ

RYBA W ZALEWIE OCTOWO - POMIDOROWEJ

Gorącą marynatą zalewamy upieczoną rybę w garnku. ZALEWA. przyprawa do ryby. mąka do panierowania. Ryba w zalewie octowej jest idealną przekąską na przyjęcia, święta i inne okoliczności
0 Zapisać
Ryba w zalewıe

Ryba w zalewıe

zalewa. Taką rybę robiła moja babcia, mama a teraz i ja dojrzałam do tych smaków, więc robię i ja. oliwa do smażenia
17 Zapisać
Ryby smażone w zalewie octowej.

Ryby smażone w zalewie octowej.

ZALEWA. przyprawa do ryb. Zazwyczaj kupuję mintaja amerykańskiego- jest mało oblodzony , dość gruby i bardzo smaczny
14 Zapisać
Śledzie marynowane w zalewie octowej. Domowe śledzie w occie.

Śledzie marynowane w zalewie octowej. Domowe śledzie w occie.

Zdjęłam z ognia a kiedy zalewa przestygła dolałam ocet. Problem jednak w tym, że są różnie przyprawiane a zalewa nie zawsze jest odpowiednio kwaśna
12 Zapisać
Kotleciki z dorsza w zalewie octowej

Kotleciki z dorsza w zalewie octowej

Zalewa. Ryba z octem bardzo pasują do siebie. Z ryby usunąć wszelkie ości. Domownicy nazywają je kulkami w occie
11 Zapisać
Śledź smażony w zalewie octowej

Śledź smażony w zalewie octowej

zalewa. - mąka do panierowania,. U mnie, często robiona przy nadmiarze ryb łowionych latem, w towarzystwie drugiego dziadka, mieszkającego w pobliżu jeziora