Przepis na zalewa do wędzenia szynki

20 Zapisać

Szynka Wędzona

szynka wieprzowasól peklowa ( 3 łyżki)5-6 liści laurowychziele angielskie ( 8 ziarenek)czarny pieprz 2 ząbki czosnkumajeraneksiatka na mięsoprzyprawy według uznaniaDo wody dodajemy sól, liście laurowe, ziele angielskie, odrobinę pieprzu, ząbki czosnku, trochę majeranku. bawełnianą ściereczką)  i pozostawiamy tak na 1-2 dni do obsuszenia ( w chłodnym miejscu)
1 Zapisać

Wędzone mięsiwa - nowe podejście, nowy przepis

Po nastrzyknięciu wstawiamy do czystego pojemnika i zalewamy pozostałą częścią zalewy peklującej. Do tej pory zawsze stosowaliśmy różne metody peklowania, ale zawsze opieraliśmy się na jednym schemacie wędzenia i to zmiana tego drugiego elementu wpłynęła w sposób bardzo znaczący na efekt smakowo-zapachowy
Więcej przepisów na %s strony