Przepis na zalewa do ryby po grecku

24 Zapisać
Ryba po grecku

Ryba po grecku

Do rondelka wlej niewielką ilość oliwy i wrzuć pokrojoną cebulę, pora i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i pietruszkę
2 Zapisać
klopsiki z warzywami w zalewie octowej

klopsiki z warzywami w zalewie octowej

Dodatkową ich zaletą jest to, şe moşna je przygotować wcześniej, powinny poleşeć kilka dni, wtedy są najpyszniejsze
1 Zapisać
Smażony filet z dorsza w zalewie octowej

Smażony filet z dorsza w zalewie octowej

Zalewa octowa ma delikatny smak kwasowości czyli idealny jak dla mnie. Dzisiaj przygotowałam filet z dorsza,dość często używam jej np do ryby po grecku lub smażoną do obiadu i jej smak mi idealnie odpowiada
1 Zapisać
Ryba po grecku, nie mająca nic z Grecją wspólnego :)

Ryba po grecku, nie mająca nic z Grecją wspólnego :)

Ryby mrożone bardzo dobrze zachowują wszystkie wymienione wyżej elementy. Smażenie zdecydowanie nie pomaga w zachowaniu wartości odżywczych ryb
0 Zapisać
Genialnie prosta ryba po grecku – tradycyjny przepis

Genialnie prosta ryba po grecku – tradycyjny przepis

Ryby rozmrażamy i bardzo dokładnie osuszamy papierowymi ręcznikami. Chyba nie ma to większego znaczenia, bo jest to pozycja obowiązkowa w wielu polskich domach
0 Zapisać
Wegańskie tofu w nori po grecku

Wegańskie tofu w nori po grecku

Nadają potrawie dość wyraźny rybi smak i zapach. Nori to cienkie, zielone arkusze jadalnych wodorostów
0 Zapisać
Ryba po grecku na dorszu

Ryba po grecku na dorszu

Do tego przepisu można użyć różnego rodzaju ryby. W dużym półmisku układać usmażone ryby i przykryć przygotowaną wcześniej cebulową zalewą
51 Zapisać
Ryba po japońsku wg Aleex

Ryba po japońsku wg Aleex

Zalewa. Kawałki ryby smażyć na oleju, rumiane odłożyć na bok do ostygnięcia, można odsączyć na ręczniku papierowym
47 Zapisać
Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Zalewa. Składniki zalewy zagotować, wrzucić do niej pokrojone warzywa. Dzięki dodatkowi octu rybę tę można przygotować parę dni wcześniej, i tuż przed przyjęciem mieć więcej czasu dla siebie
34 Zapisać
Śledź po "fińsku"

Śledź po "fińsku"

Zalewa octowa. Finowe lubią ryby podawane ze słodkiem majonezem, ale nie mam pewności czy akurat ten przepis przywędrował do nas ze Skandynawii
30 Zapisać
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I RYŻEM

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I RYŻEM

” praktycznie wszystkie ryby zawierają śladowe ilości rtęci i dla większości osób niewielkie ilości rtęci nie stanowią zagrożenia, jednak zdecydowanie ryb takich jak tuńczyk nie powinny spożywać w nadmiarze dzieci, kobiety w ciąży i karmiące
7 Zapisać
Ryba po Japońsku + KONKURS!

Ryba po Japońsku + KONKURS!

Na JMD była już ryba po grecku, nie mogło więc zabraknąć jej do towarzystwa ryby po japońsku. gęsty sos wymieszaj z rybą, podgrzej lub podpiecz jeszcze przez kilka minut i podawajdo miski nałóż warstwę sosu, przełóż warstwą ryby, ponownie nałóż sos, włóż do lodówki i po kilku lub kilkunastu godzinach podawaj jako przekąskę na zimnoSugestie
5 Zapisać
Smażony dorsz

Smażony dorsz

Warto jeść ryby. ">DrukujPoziom trudności Uwielbiam dorsza, dla mnie to jedna z najlepszych ryb. Sposób przygotowania
5 Zapisać
Podsumowanie akcji 'Wielki Post 2015'

Podsumowanie akcji 'Wielki Post 2015'

Na wstępie chciałam Wam przede wszystkim życzyć szczęśliwych Świąt Wielkanocnych w rodzinnym gronie, pełnych zdrowia, spokoju i radości
5 Zapisać
Dieta śródziemnomorska w Polsce. Jak ją stosować?

Dieta śródziemnomorska w Polsce. Jak ją stosować?

Wyobrażamy sobie stragany uginające się pod ciężarem dorodnych warzyw i owoców, świeże ryby prosto z morza, kolorowe sałatki i lekkie makarony
4 Zapisać
Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Gdy zalewa ostygnie, salaterkę przykrywamy i odstawiamy do lodówki do przegryzienia się smaków (najlepiej na całą noc)
3 Zapisać
Ryba po japońsku w cieście naleśnikowym

Ryba po japońsku w cieście naleśnikowym

mały słoiczek koncentratu pomidorowego,płaska. do smażenia. Kawałki ryby zanurzyć w cieście i. wyrazistą w smaku niż ryba po grecku, przygotujmy rybę po japońsku
2 Zapisać
Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Słodko kwaśna zalewa i łagodna ryba…ehh rozmarzyłam się…. Przygotowujemy ciasto do ryby. mały koncentrat pomidorowy