Przepis na zalewa do ryb

81 Zapisać
12. Ryba w zalewie octowej

12. Ryba w zalewie octowej

W moim rodzinnym domu nieodzownym elementem każdej Wigilii i Sylwestra jest ryba w zalewie octowej. By i w tym roku tradycji stało się zadość, postanowiłam samodzielnie przygotować tę potrawę na zabawę urządzaną przeze mnie na przywitanie Nowego Roku
10 Zapisać
Ryba smażona w zalewie octowej

Ryba smażona w zalewie octowej

 Już nie mogę się doczekać kiedy będą ją konsumować. A tę rybkę przygotowała i podzieliła się nią ze mną Zosia i Janusz
6 Zapisać
Ryba z warzywami w zalewie octowo - pomidorowej

Ryba z warzywami w zalewie octowo - pomidorowej

Zalewa. mąka do obtoczenia ryby. olej do smażenia. Rybę posolić i popieprzyć, obtoczyć w mące i usmażyć. Zalewa
4 Zapisać
Ryba w zalewie pomidorowej

Ryba w zalewie pomidorowej

Zalewa. Ryba w zalewie , kiedyś robiłam, następnie zapomniałam, by w końcu wrócić do tego bardzo smacznego dania
4 Zapisać
Ryba smażona- wekowana w prostej zalewie octowej

Ryba smażona- wekowana w prostej zalewie octowej

Ryba jest dobra po tygodniu. podobno były to filety z leszcza ( + dołożyłam coś z morskich co było w zamrażarce )
4 Zapisać
RYBA  W  ZALEWIE  OCTOWO - POMIDOROWEJ

RYBA W ZALEWIE OCTOWO - POMIDOROWEJ

Gorącą marynatą zalewamy upieczoną rybę w garnku. ZALEWA. przyprawa do ryby. mąka do panierowania. Ryba w zalewie octowej jest idealną przekąską na przyjęcia, święta i inne okoliczności
3 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Zalewa. Usmażoną rybę włożyć do słoika i zalać zalewą. olej do smażenia. Tusze rybne oczyścić, umyć i pokroić w dzwonka
3 Zapisać
Smażona ryba (płoć, płotka) w zalewie octowej

Smażona ryba (płoć, płotka) w zalewie octowej

Zalewa powinna być słodko-kwaśna - w razie czego dolewamy octu lub dodajemy cukru czy też soli, wg własnego smaku
3 Zapisać
SMAŻONA RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ

SMAŻONA RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ

Zupełnie zimną rybę układamy w słoikach i zalewamy gorącą zalewą octową. mąka do panierki. Otóż, ze spotkania z przyjaciółmi została mi smażona ryba
2 Zapisać
RYBA W ZALEWIE Z WARZYWAMI KONSERWOWYMI - NA ZIMNO

RYBA W ZALEWIE Z WARZYWAMI KONSERWOWYMI - NA ZIMNO

Zapraszam do przepisu na smaczną rybę. Krótko, bo weny do pisania nie ma i na razie nie będzie. Ryby panierować w mące i smażyć na oleju, osączyć na ręczniku kuchennym
2 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Zalewamy gorącą zalewą. Najlepiej smakuje po trzech dniach, jednak u nas nigdy do tego czasu nie dotrwała
2 Zapisać
Ryba z warzywami w zalewie

Ryba z warzywami w zalewie

Rybę obtoczyć w mące, usmażyć. W słoiku układać warstwami rybę i warzywa. 0,5 kg filetów z morszczuka kilka łyżek mąki 1 cebula2 płaty papryki marynowanej ORZECHkilka cząstek pikli z ogórków ORZECHZalewa. Zalać gorącą zalewą i odstawić na 48 godzin do lodówki
1 Zapisać
Ryba w zalewie ketchupowej

Ryba w zalewie ketchupowej

Zalewa. Gorącym sosem zalać usmażoną rybę, wystudzić i wstawić do lodówki na minimum dobę. - olej do smażenia,
1 Zapisać
Ryba w zalewie pomidorowej z papryką

Ryba w zalewie pomidorowej z papryką

Rybę smażona układamy w misce zalewamy gorąca zalewa. Ryba w zalewie pomidorowej z papryką , cebulą to świetna alternatywa dla ryby która zostaje nam po usmażeniu
1 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Jak dla mnie taka zalewa jest idealna ale każdy może zrobić pod swój smak. Przygotowanie jest bardzo proste, jedynie trzeba trochę odczekać aby rybka dobrze przeszła marynatą
1 Zapisać
Ryba  w zalewie pomidorowo-octowej

Ryba w zalewie pomidorowo-octowej

Bardzo lubię ten rodzaj rybki, zwłaszcza jak zostają niezjedzone kawałki ryby. 2. Ryba w zalewie pomidorowo-octowej
1 Zapisać
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowo-sezamowym ze szpinakiem w zalewie serowo-czosnkowej

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowo-sezamowym ze szpinakiem w zalewie serowo-czosnkowej

Wymieszanym sosem zalewamy rybkę w naczyniu żaroodpornym. Za to przepis zdecydowanie prosty a rybka wykwintnie dobra
1 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Gdy zalewa jest już gotowa należy zalać nią rybę. Zalewa octowa. Rozgrzać olej na patelni i smażyć rybę do zarumienienia z obydu stron