Przepis na zalewa do mięsa z dzika

5 Zapisać
Pieczeń wołowa "na dziko" według przepisu dziadka Adama

Pieczeń wołowa "na dziko" według przepisu dziadka Adama

Zalewa. Dziadek Adam to smakosz, lubi dobrze zjeść. odrobina smalcu lub oleju do obsmażenia. Nie jest jakoś specjalnie wybredny, ale byle czego to raczej nie ruszy
3 Zapisać
Pieczeń z dzika

Pieczeń z dzika

Zaczynamy od przygotowania marynaty do mięsa, dzięki której odpowiednio skruszeje. sól i pieprz do smaku
3 Zapisać
Polędwica z dzika

Polędwica z dzika

Polędwiczki wkładamy do szklanego naczynia i zalewamy zagotowaną , gorącą marynatą. Wszystkie składniki marynaty wkładamy do małego garnka i doprowadzamy do wrzenia
0 Zapisać
GRILLOWANA POLĘDWICA Z DZIKA W PISTACJACH I ROZMARYNIE

GRILLOWANA POLĘDWICA Z DZIKA W PISTACJACH I ROZMARYNIE

Polędwicę z dzika polać oliwą doprawić solą, pieprzem i „wmasować” w mięso. Dziczyzna… Na pozór trudna do przygotowania… Marynaty
0 Zapisać
Moja zemsta czyli gulasz z dzika

Moja zemsta czyli gulasz z dzika

Mieszamy, zagotowujemy i zalewamy mięso. Jeżeli jako dodatek do mięsa mamy w planach kluseczki to zachęcam do krojenia większych kawałków
0 Zapisać
Solenie, Obkładanie Warzywami, Bejcowanie Mięsa

Solenie, Obkładanie Warzywami, Bejcowanie Mięsa

Zalewa powoduje szybkie dojrzewanie (mięso staje się bardziej kruche i soczyste), a jednocześnie hamuje rozwój drobnoustrojów
18 Zapisać
Kurczę pieczone z suszonymi pomidorami, czosnkiem i sosem ze świeżych pomidorów

Kurczę pieczone z suszonymi pomidorami, czosnkiem i sosem ze świeżych pomidorów

Przyznam, że ja zjadłam tylko pierś z dodatkami a i tak objadłam się jak dzika świnka turkmeńska. D bo bardzo mu smakowało tak doprawione mięso
6 Zapisać
Marynowana, pieczona pierś gęsi z sosem z wina, porto i porzeczki, puree z dyni piżmowej oraz czerwona kapusta. Dla duszy - muzyczna klasyka inspirowana opowiadaniem.

Marynowana, pieczona pierś gęsi z sosem z wina, porto i porzeczki, puree z dyni piżmowej oraz czerwona kapusta. Dla duszy - muzyczna klasyka inspirowana opowiadaniem.

Na patelni robimy z cukru karmel, po czym zalewamy płynem z marynowania. Na koniec jeszcze ciut soli do smaku i voila, mamy zdecydowane warzywo do mocnego smaku mięsa
0 Zapisać
VI Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku - dzień drugi

VI Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku - dzień drugi

mięsa/ryby w specjalnych woreczkach zyskujemy pewność, że nie stracą naturalnej soczystości ani koloru
0 Zapisać
Gulasz z jelenia z białym winem

Gulasz z jelenia z białym winem

do momentu, gdy w ręce chwyciłam „Włoską wyprawę Jamiego” Jamiego Olivera i tam znalazłam inspirację na sos z dzika
8 Zapisać
Dziczyzna - zrazy z dzika

Dziczyzna - zrazy z dzika

ZALEWA DO ZRAZÓW Z DZIKA. A dobra zalewa, to w tym przypadku podstawa. Dodajemy do mięsa i dusimy wszystko razem do miękkości
5 Zapisać
Pieczeń wieprzowa na dziko

Pieczeń wieprzowa na dziko

Zalewa. Robię go kilka razy do roku- na niedzielę i na święta, niestety trzeba pieczeń przygotować kilka dni wcześniej
4 Zapisać
Gulasz z dzika z grzybami

Gulasz z dzika z grzybami

W garnku z szerokim dnem rozpuszczamy masło i obsmażamy kawałki mięsa, do zrumienienia z każdej strony
1 Zapisać
Z kuchni tradycyjnej: pieczeń na dziko

Z kuchni tradycyjnej: pieczeń na dziko

Zalewa. Podczas smażenia mięsa można je mocniej przyrumienić, tak aby nieco przywarło do patelni – sos będzie miał potem ładny kolor i lepszy smak
23 Zapisać
Hubertus Spalski 2012

Hubertus Spalski 2012

Na Hubertusa Spalskiego wybrałam się z zamiarem poszukiwania smaku – bowiem tam gdzie tłumnie zbierają się myśliwi, z całą pewnością nie zabraknie pysznego jedzenia, na którym znają się oni doskonale
2 Zapisać
Spaghetti z sosem pomidorowym z dodatkiem małż wg Aleex

Spaghetti z sosem pomidorowym z dodatkiem małż wg Aleex

Zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie podmuchy wiatru niosące intensywny aromat dziko rosnących ziół, lazur nieba zlewający się z błękitem morza, gorące słońce sprzyjające dojrzewaniu pomidorów, gaje oliwne
1 Zapisać
Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny

Przełóż kawałki mięsa do dużej miski i dodaj jedną cebulę, jedną marchewkę, połowę selera, rozgnieciony ząbek czosnku, liście laurowe oraz ziarnia pieprzu
1 Zapisać
Łosoś w sosie cytrynowo-kaparowym

Łosoś w sosie cytrynowo-kaparowym

A może to tylko kucharz, który nie wie jak podejść do tej ryby. Przepis na łososia w sosie cytrynowo-kaparowym, to przepis na proste danie, szybkie w wykonaniu, smaczne i bardzo efektowne