Przepis na zalewa do dziczyzny

Polędwica z dzika

Polędwica z dzika

Polędwiczki wkładamy do szklanego naczynia i zalewamy zagotowaną , gorącą marynatą. Wszystkie składniki marynaty wkładamy do małego garnka i doprowadzamy do wrzenia
Pieczeń z dzika

Pieczeń z dzika

sól i pieprz do smaku. Dobrze przygotowana dziczyzna - to prawdziwe wyzwanie. Zaczynamy od przygotowania marynaty do mięsa, dzięki której odpowiednio skruszeje
Gruszki w winie - najlepsze!

Gruszki w winie - najlepsze!

Wrzucamy do gara, dodajemy przyprawy, zalewamy winem i octem. Do pasztetów, smażonej wątróbki, dziczyzny i wołowiny
Buraki marynowane w całości

Buraki marynowane w całości

Do tego przepisu, potrzebne są malutkie buraki, takie na dwa kęsy. Idealnie pasują do wszelkich pieczonych mięs, nam najbardziej smakują z bitkami wołowymi i z dziczyzną
Comber z jelenia z orzechami

Comber z jelenia z orzechami

g szynki dojrzewającej,. do smażenia,. g szynki dojrzewającej,. do piekarnika nagrzanego do 120 stopni i piec, aż mięso osiągnie
świąteczna tradycja przede wszystkim

świąteczna tradycja przede wszystkim

Zalewam grzyby. Czas, żeby przygotowywać potrawy znane od lat i zadomowione w rodzinie. Wiem kto się zaśmieje z kawału, który opowie wujek i wiem, chociaż do dziś nie rozumiem, jakim cudem kogokolwiek rozśmiesza
Lubuskie potrawy regionalne, czyli czym się zajadamy w lubuskiem

Lubuskie potrawy regionalne, czyli czym się zajadamy w lubuskiem

Za te pomyłkę odpowiedzialny jest drugi człon nazwy miasta, dość nieszczęśliwy zresztą. Ani to geograficznie uzasadnione, ani historycznie, gdyż Gorzów nigdy w szczególny sposób nie był związany z Wielkopolską poza dość krótkim czasem, kiedy znalazł się w granicach województwa poznańskiego
Moja zemsta czyli gulasz z dzika

Moja zemsta czyli gulasz z dzika

Mieszamy, zagotowujemy i zalewamy mięso. ani razu nie wpadło mi do głowy, że to przecież pyszny kawał. trochę traktowałam dziki jak część składową całości