Przepis na zalety kaszy jaglanej

Kasza jaglana z bakaliami

Kasza jaglana z bakaliami

To jedyna wersja kaszy jaglanej na słodko, którą robiła babcia. Do gotowania kaszy dobrze jest dodać odrobinę tłuszczu, choć nie jest to obowiązkowe, jednak ja polecam, kasza jest smaczniejsza
Jedzmy kaszę jaglaną!

Jedzmy kaszę jaglaną!

Kaszę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą kilka cm ponad wysokość kaszy. 120 g kaszy jaglanej. 120 g kaszy jaglanej
Kasza jaglana z rodzynkami, jabłkiem, miodem i cynamonem

Kasza jaglana z rodzynkami, jabłkiem, miodem i cynamonem

O kaszy jaglanej tu i tu. 1/2 szklanki kaszy jaglanej. 1/2 szklanki kaszy jaglanej. Kasza jaglana (bezglutenowa), królowa wśród kasz, najzdrowsza, zasadotwórcza, przywraca właściwe PH, osusza z nadmiaru wilgoci, zalet można by wymieniać bez końca
Kasza jaglana na słodko z owocami

Kasza jaglana na słodko z owocami

Dziś zapraszam Was na deser z kaszy jaglanej z owocami. Opisałam to w tym poście w kilku zdaniach, jednak planuję na przyszłość osobny wpis o kaszy jaglanej, jej zaletach i o sposobach gotowania
Kasza jaglana z gruszką i orzechami

Kasza jaglana z gruszką i orzechami

O niezliczonych zaletach kaszy jaglanej już pisałam TU, dzisiaj kontynuujemy pomysły na zdrowe dania z udziałem jaglanej, tym razem w wersji na słodko
Jedzmy kaszę jaglaną!

Jedzmy kaszę jaglaną!

Kaszę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą kilka cm ponad wysokość kaszy. 120 g kaszy jaglanej. 120 g kaszy jaglanej
Gnocchi alla Romana z kaszy jaglanej | Bezglutenowe

Gnocchi alla Romana z kaszy jaglanej | Bezglutenowe

Tym razem proponuję Wam wersję bezglutenową – z kaszy jaglanej. ), który spotkał się zresztą z doskonałym odzewem z Waszej strony, poświęciłem tej kwestii kilka akapitów, piętnując między innymi używanie kaszy manny w zastępstwie prawdziwej semoliny
Pulpety z indyka i kaszy jaglanej w sosie śmietanowo-koperkowym

Pulpety z indyka i kaszy jaglanej w sosie śmietanowo-koperkowym

100g kaszy jaglanej. Kasza jaglana jest uważana za najzdrowszą z kasz dostępnych na naszym rynku. W ciągu ostatnich lat z tej niedocenianej stała się bardzo popularna przede wszystkim ze względu na zdrowe właściwości oraz niewielka kaloryczność