Przepis na z ryby miruna

14 Zapisać
RYBY - Miruna pieczona w otębach owsianych

RYBY - Miruna pieczona w otębach owsianych

A no właśnie bardzo ważna sprawa,na wierzch ryby kładziemy plasterek cebuli posmarowanej masłem, wtedy masło w po rozpuszczeniu podczas pieczenie rozprowadzi aromat cebuli na całą rybę
141 Zapisać
Filet z ryby panierowany

Filet z ryby panierowany

Na nic mi tysiąc rozmaitych przepisów na przyrządzenie ryby, skoro gustuję w najwyżej trzech lub czterech
78 Zapisać
Ryby w zalewie pomidorowej

Ryby w zalewie pomidorowej

W głębokim naczyniu ryby układać warstwami na każdą warstwę kłaść plastry ogórka kiszonego i cienkie plastry cebuli
33 Zapisać
Pieczona miruna z masełkiem czosnkowym

Pieczona miruna z masełkiem czosnkowym

Ryby myjemy i patroszymy. Miruna to ryba morska z gatunku dorszowatych ale mniej sucha niż dorsz. Dzisiaj piątek a ja odkryłam niedaleko domu sklepik rybny
32 Zapisać
SUPERFILET MIRUNY ZAPIEKANY Z MOZZARELLĄ POD PIERZYNKĄ PESTO-CHRZANOWĄ

SUPERFILET MIRUNY ZAPIEKANY Z MOZZARELLĄ POD PIERZYNKĄ PESTO-CHRZANOWĄ

W końcu odnalazłam filet ryby , który bez obaw mogę podawać moim dzieciom. Jest naprawdę soczysty, najważniejsze bez ości, poławiany w czystych wodach nowozelandzkich i zawiera wszystko to co najcenniejsze w rybach
15 Zapisać
Miruna po grecku.

Miruna po grecku.

Potrawę układamy w naczyniu warstwowo, rozpoczynając od ryby, a kończąc na warzywach - może to być kilka warstw
8 Zapisać
Miruna patagońska w chrupiącej panierce (bez bułki, glutenu, jajek)

Miruna patagońska w chrupiącej panierce (bez bułki, glutenu, jajek)

Miruna spełnia ten warunek, bo łowiona jest w okolicach Chile, Argentyny i Nowej Zelandii, gdzie wody są raczej czyste, więc zawiera mniej rtęci i dioksyn niż ryby z Bałtyku
6 Zapisać
Pieczona miruna na puree z zielonego groszku

Pieczona miruna na puree z zielonego groszku

Bardzo lubię ryby, szkoda tylko, że jem je zdecydowanie zbyt rzadko. Nie zawsze też wiem jak rybę odpowiednio przygotować, by dobrze smakowała
5 Zapisać
Miruna zapiekana z warzywami duszonymi w winie

Miruna zapiekana z warzywami duszonymi w winie

Propozycja na pyszną zapiekaną białą rybę morską ( może być morszczuk , dorsz, miruna czy sola ). soku z cytryny
4 Zapisać
Ryby jak grzyby

Ryby jak grzyby

Wtedy to były GRZYBY JAK RYBY. Jest to alternatywa do dania które już kiedyś przedstawiałam na blogu. Były grzyby jak ryby, są ryby jak grzyby
3 Zapisać
Miruna na parze ze szpinakiem

Miruna na parze ze szpinakiem

Kawałki ryby po uparowaniu przekładamy na szpinak. łyżeczka oleju,. gałka muszkatołowa, przypraw do ryb, pieprz ziołowy
3 Zapisać
Miruna w cieście curry .

Miruna w cieście curry .

Dlatego jest to wspaniały okres na eksperymentowanie , szaleństwo w kuchni. Miruna w cieście curry. pieprz
3 Zapisać
Ryby w zalewie octowo -pomidorowej

Ryby w zalewie octowo -pomidorowej

Dziś chcę przedstawić przepis na ryby w zalewie octowo -pomidorowej. Przyprawa do ryb ,sól olej do smażenia
2 Zapisać
Miruna ze szpinakiem i batatmi z parowaru. Idealny  zestaw na świąteczną kolację.

Miruna ze szpinakiem i batatmi z parowaru. Idealny zestaw na świąteczną kolację.

Kawałki ryby po uparowaniu przekładamy na szpinak, który posypujemy batatami. Dzisiaj słowem niezwykle krótkiego wstępu zapraszam Was na potrawę, która sprawdziła się na moim wigilijnym stole
1 Zapisać
Miruna duszona z warzywami (z sosem chrzanowym)

Miruna duszona z warzywami (z sosem chrzanowym)

) Uwielbiam ryby, przede wszystkim dorsza szarego oraz mirunę - którą dziś zaprezentuję. Zapraszam na pyszną rybkę duszona z warzywami
1 Zapisać
MIRUNA W PIEPRZU CYTRYNOWYM

MIRUNA W PIEPRZU CYTRYNOWYM

Długo szukałam sposobu na doprawienie ryby tak, aby nie zachowała swojego morskiego zapachu, ale też nie była zdominowana smakiem przypraw
0 Zapisać
Miruna smażona bez panierki

Miruna smażona bez panierki

Uwielbiam ryby, zwłaszcza te, które nie mają dużo ości. kilka filetów ryby. Dlatego bardzo przypadła mi do gustu Miruna- ma pyszne białe, kruche i delikatne mięso
0 Zapisać
„Miruna patagońska w sosie beurre blanc i piklowanym fenkułem“

„Miruna patagońska w sosie beurre blanc i piklowanym fenkułem“

mnie zna, ten wie jak „długie mam zębyjedząc ryby. Przeglądając ostatnio swojego bloga, doszedłem do wniosku,