Przepis na z czym podawać sajgonki

Sajgonki

Sajgonki

Nie wiem czym to było spowodowane, gdyż wszystko robiłam zgodnie z przepisem. Podawać ze słodkim sosem chili lub sosem do sajgonek
Sajgonki

Sajgonki

Papier ryżowy zwilżyć lekko wodą, gdy zmięknie i zrobi się elastyczny zawinąć boczne strony placka po czym do środka zawijać od dolnego brzegu po górny
Sajgonki wietnamskie (klasyczne)

Sajgonki wietnamskie (klasyczne)

Papier ryżowy wkładać na kilkanaście sekund do ciepłej wody, aby zmiękł, po czym układać na desce. Podawać ze słodko-pikantnym sosem chili lub sosem sojowym
Pieczone sajgonki z lekkim sosem

Pieczone sajgonki z lekkim sosem

Kto nie lubi zatapiać zębów w jeszcze ciepłe, chrupiące sajgonki moczone w lekkim sosie. Jak chodzi o nadzienie to możecie użyć co wam się żywnie podoba
Sajgonki

Sajgonki

Makaron włożyć do wrzątku i pozostawić na kilka minut, po czym odcedzić i przestudzić. Podawać z sosem słodko kwaśnym lub pikantnym , do wyboru
Sajgonki

Sajgonki

W głębokiej patelni mocno rozgrzej tyle oleju aby, sajgonki były w nim zanurzone do połowy. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale w przeciągu dwóch ostatnich tygodni w mojej kuchni zapanowały orientalne smaki
Sajgonki (spring rolls)

Sajgonki (spring rolls)

Makaron ryżowy moczymy w zimnej wodzie ok. Spring rolls, w Polsce znane jako sajgonki, od miasta Sajgon, które notabene Sajgonem już nie jest
125. Sajgonki na słodko w tłusty  czwartek :)

125. Sajgonki na słodko w tłusty czwartek :)

A wy czym się dziś będziecie zajadać w tłusty czwartek. Podawać z ulubionymi dodatkami. Przeglądając listę do zrobienia znalazłam przepis na sajgonki , który wypatrzyłam u nimhe i
Ale że jak to? Że szarlotka? Japońska?

Ale że jak to? Że szarlotka? Japońska?

Gotowe sajgonki zamaczamy w białku po czym obtaczamy w cukrze. Po całym dniu biegania, stresu i walki z czasem ( i klientami) jedyne, o czym marzę to gorąca herbata i ciepły koc
Wegetariańskie spring rolls

Wegetariańskie spring rolls

Podawać z ketchupem lub słodko-pikantnym sosem. Przepis na warzywne sajgonki. Od dłuższego czasu zastanawia mnie pewna zależność między bałaganem w mojej kuchni a smakiem i jakością potraw, które
Spring rolls z łososiem i krewetkami

Spring rolls z łososiem i krewetkami

Nic dziwnego, że zaczęliśmy utożsamiać nazwę spring roll właśnie z tymi konkretnymi azjatyckimi "gołąbkami", w końcu spring to wiosna, a z czym jak nie z wiosną może nam się kojarzyć takie świeże nadzienie
Sajgonki

Sajgonki

Podawać z sosami chińskimi. Sajgonki smażyć na rozgrzanym oleju. Odcedzić i posiekać na paseczki. Rozgrzać patelnię , włożyć mięso i smażyć na wolnym ogniu, dodać przyprawę chińską, posiekane grzyby mun, podlać winem i odrobiną wody, dusić do miękkości
Sajgonki smażone z kurczakiem

Sajgonki smażone z kurczakiem

Podawać najlepiej gorące z sosem chińskim. Sajgonki lubię odkąd pierwszy raz ich spróbowałam. Kiedyś próbowałam zrobić w domu, ale miałam problem z papierem ryżowym, który przyklejał mi się do patelni
Sajgonki wegańskie

Sajgonki wegańskie

Cebulę kroimy w kostkę a paprykę i marchewkę w paski, Cebulę podsmażamy przez minutę na oleju, po czym dodajemy do niej marchew i paprykę