Przepis na z czym podawać sajgonki

35 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

Makaron włożyć do wrzątku i pozostawić na kilka minut, po czym odcedzić i przestudzić. Podawać z sosem słodko kwaśnym lub pikantnym , do wyboru
13 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

Nie wiem czym to było spowodowane, gdyż wszystko robiłam zgodnie z przepisem. Podawać ze słodkim sosem chili lub sosem do sajgonek
12 Zapisać
Sajgonki wietnamskie (klasyczne)

Sajgonki wietnamskie (klasyczne)

Papier ryżowy wkładać na kilkanaście sekund do ciepłej wody, aby zmiękł, po czym układać na desce. Podawać ze słodko-pikantnym sosem chili lub sosem sojowym
4 Zapisać
Pieczone sajgonki z lekkim sosem

Pieczone sajgonki z lekkim sosem

Kto nie lubi zatapiać zębów w jeszcze ciepłe, chrupiące sajgonki moczone w lekkim sosie. Jak chodzi o nadzienie to możecie użyć co wam się żywnie podoba
2 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

Papier ryżowy zwilżyć lekko wodą, gdy zmięknie i zrobi się elastyczny zawinąć boczne strony placka po czym do środka zawijać od dolnego brzegu po górny
1 Zapisać
Sajgonki/spring rollsy z owocami

Sajgonki/spring rollsy z owocami

Zaczynamy. Banany obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Truskawki i śliwki także kroimy na mniejsze kawałki
1 Zapisać
Sajgonki / spring rolls z kurczakiem i warzywami + instrukcja

Sajgonki / spring rolls z kurczakiem i warzywami + instrukcja

Z kapusty pekińskiej usuwamy najgrubsze środkowe części liścia, po czym kroimy w cienkie paski. Sajgonki są bardzo popularną potrawą kuchni azjatyckiej
0 Zapisać
125. Sajgonki na słodko w tłusty  czwartek :)

125. Sajgonki na słodko w tłusty czwartek :)

A wy czym się dziś będziecie zajadać w tłusty czwartek. Podawać z ulubionymi dodatkami. Przeglądając listę do zrobienia znalazłam przepis na sajgonki , który wypatrzyłam u nimhe i
0 Zapisać
Sajgonki (spring rolls)

Sajgonki (spring rolls)

Makaron ryżowy moczymy w zimnej wodzie ok. Spring rolls, w Polsce znane jako sajgonki, od miasta Sajgon, które notabene Sajgonem już nie jest
0 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

W głębokiej patelni mocno rozgrzej tyle oleju aby, sajgonki były w nim zanurzone do połowy. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale w przeciągu dwóch ostatnich tygodni w mojej kuchni zapanowały orientalne smaki
2 Zapisać
Ale że jak to? Że szarlotka? Japońska?

Ale że jak to? Że szarlotka? Japońska?

Gotowe sajgonki zamaczamy w białku po czym obtaczamy w cukrze. Po całym dniu biegania, stresu i walki z czasem ( i klientami) jedyne, o czym marzę to gorąca herbata i ciepły koc
1 Zapisać
Smażone pierożki z pieczarkami i kapustą kiszoną

Smażone pierożki z pieczarkami i kapustą kiszoną

Kapustę płuczę, mocno odsączam z wody, po czym siekam drobno. Jakoś w tym miesiącu mnie na pierogi wzięło
1 Zapisać
Wegetariańskie spring rolls

Wegetariańskie spring rolls

Podawać z ketchupem lub słodko-pikantnym sosem. Przepis na warzywne sajgonki. Od dłuższego czasu zastanawia mnie pewna zależność między bałaganem w mojej kuchni a smakiem i jakością potraw, które
0 Zapisać
Chiny w domu - tofu w sosie słodko-kwaśnym

Chiny w domu - tofu w sosie słodko-kwaśnym

odlać łyżką trochę powstałego sosu pomidorowego i wymieszać go z mąką ziemniaczaną, po czym wlać na patelnię i cały czas mieszać warzywa aż sos zgęstnieje
123 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu głównie z przewagą mięsa i warzyw. Tradycyjna potrawa kuchni azjatyckiej
4 Zapisać
Sajgonki smażone z kurczakiem

Sajgonki smażone z kurczakiem

Podawać najlepiej gorące z sosem chińskim. Sajgonki lubię odkąd pierwszy raz ich spróbowałam. Kiedyś próbowałam zrobić w domu, ale miałam problem z papierem ryżowym, który przyklejał mi się do patelni
3 Zapisać
Domowe sajgonki z cukinią

Domowe sajgonki z cukinią

Całość doprawiamy, czym nam pasuje. Marzą mi się chrupiące sajgonki. Wiosna w rozkwicie, a ja ciągle usiłuję pozbyć się zimowego nadmiaru
3 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

Podawać z sosami chińskimi. Sajgonki smażyć na rozgrzanym oleju. Odcedzić i posiekać na paseczki. Rozgrzać patelnię , włożyć mięso i smażyć na wolnym ogniu, dodać przyprawę chińską, posiekane grzyby mun, podlać winem i odrobiną wody, dusić do miękkości