Przepis na z czym podawać sajgonki

37 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

Makaron włożyć do wrzątku i pozostawić na kilka minut, po czym odcedzić i przestudzić. Podawać z sosem słodko kwaśnym lub pikantnym , do wyboru
14 Zapisać
Sajgonki wietnamskie (klasyczne)

Sajgonki wietnamskie (klasyczne)

Papier ryżowy wkładać na kilkanaście sekund do ciepłej wody, aby zmiękł, po czym układać na desce. Podawać ze słodko-pikantnym sosem chili lub sosem sojowym
14 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

Nie wiem czym to było spowodowane, gdyż wszystko robiłam zgodnie z przepisem. Podawać ze słodkim sosem chili lub sosem do sajgonek
4 Zapisać
Pieczone sajgonki z lekkim sosem

Pieczone sajgonki z lekkim sosem

Kto nie lubi zatapiać zębów w jeszcze ciepłe, chrupiące sajgonki moczone w lekkim sosie. Jak chodzi o nadzienie to możecie użyć co wam się żywnie podoba
2 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

Papier ryżowy zwilżyć lekko wodą, gdy zmięknie i zrobi się elastyczny zawinąć boczne strony placka po czym do środka zawijać od dolnego brzegu po górny
1 Zapisać
Sajgonki/spring rollsy z owocami

Sajgonki/spring rollsy z owocami

Zaczynamy. Banany obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Truskawki i śliwki także kroimy na mniejsze kawałki
1 Zapisać
Sajgonki / spring rolls z kurczakiem i warzywami + instrukcja

Sajgonki / spring rolls z kurczakiem i warzywami + instrukcja

Z kapusty pekińskiej usuwamy najgrubsze środkowe części liścia, po czym kroimy w cienkie paski. Sajgonki są bardzo popularną potrawą kuchni azjatyckiej
0 Zapisać
125. Sajgonki na słodko w tłusty  czwartek :)

125. Sajgonki na słodko w tłusty czwartek :)

A wy czym się dziś będziecie zajadać w tłusty czwartek. Podawać z ulubionymi dodatkami. Przeglądając listę do zrobienia znalazłam przepis na sajgonki , który wypatrzyłam u nimhe i
0 Zapisać
Sajgonki (spring rolls)

Sajgonki (spring rolls)

Makaron ryżowy moczymy w zimnej wodzie ok. Spring rolls, w Polsce znane jako sajgonki, od miasta Sajgon, które notabene Sajgonem już nie jest
0 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

W głębokiej patelni mocno rozgrzej tyle oleju aby, sajgonki były w nim zanurzone do połowy. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale w przeciągu dwóch ostatnich tygodni w mojej kuchni zapanowały orientalne smaki
2 Zapisać
Ale że jak to? Że szarlotka? Japońska?

Ale że jak to? Że szarlotka? Japońska?

Gotowe sajgonki zamaczamy w białku po czym obtaczamy w cukrze. Po całym dniu biegania, stresu i walki z czasem ( i klientami) jedyne, o czym marzę to gorąca herbata i ciepły koc
1 Zapisać
Smażone pierożki z pieczarkami i kapustą kiszoną

Smażone pierożki z pieczarkami i kapustą kiszoną

Kapustę płuczę, mocno odsączam z wody, po czym siekam drobno. Jakoś w tym miesiącu mnie na pierogi wzięło
1 Zapisać
Wegetariańskie spring rolls

Wegetariańskie spring rolls

Podawać z ketchupem lub słodko-pikantnym sosem. Przepis na warzywne sajgonki. Od dłuższego czasu zastanawia mnie pewna zależność między bałaganem w mojej kuchni a smakiem i jakością potraw, które
0 Zapisać
Chiny w domu - tofu w sosie słodko-kwaśnym

Chiny w domu - tofu w sosie słodko-kwaśnym

odlać łyżką trochę powstałego sosu pomidorowego i wymieszać go z mąką ziemniaczaną, po czym wlać na patelnię i cały czas mieszać warzywa aż sos zgęstnieje
124 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu głównie z przewagą mięsa i warzyw. Tradycyjna potrawa kuchni azjatyckiej
4 Zapisać
Sajgonki smażone z kurczakiem

Sajgonki smażone z kurczakiem

Podawać najlepiej gorące z sosem chińskim. Sajgonki lubię odkąd pierwszy raz ich spróbowałam. Kiedyś próbowałam zrobić w domu, ale miałam problem z papierem ryżowym, który przyklejał mi się do patelni
3 Zapisać
Domowe sajgonki z cukinią

Domowe sajgonki z cukinią

Całość doprawiamy, czym nam pasuje. Marzą mi się chrupiące sajgonki. Wiosna w rozkwicie, a ja ciągle usiłuję pozbyć się zimowego nadmiaru
3 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

Podawać z sosami chińskimi. Sajgonki smażyć na rozgrzanym oleju. Odcedzić i posiekać na paseczki. Rozgrzać patelnię , włożyć mięso i smażyć na wolnym ogniu, dodać przyprawę chińską, posiekane grzyby mun, podlać winem i odrobiną wody, dusić do miękkości