Przepis na z czym podawać pierś z kurczaka w cieście francuskim

0 Zapisać
Ciasto francuskie z sycącym, brokułowym nadzieniem

Ciasto francuskie z sycącym, brokułowym nadzieniem

Wodę odcedzamy, a brokuła zostawiamy do przestygnięcia, po czym dodajemy do niego serek kanapkowy, czosnek granulowany, pieprz i sól
1 Zapisać
ROBERT MAKŁOWICZ - relacja ze spotkania podczas Terra Madre Slow Food Festiwal

ROBERT MAKŁOWICZ - relacja ze spotkania podczas Terra Madre Slow Food Festiwal

Wiąże się to z pewnością i z tym, czym mnie karmiono w dzieciństwie i za młodu. Ale nie w takiej uproszczonej wersji, czyli pierś pochodzącą od jakiegoś kurczaka z obozu koncentracyjnego dla kurczaków, tylko tak jak to się drzewiej robiło na Węgrzech - czyli z całego kurczaka i to musiał to być kurczak wolnowybiegowy, zagrodowy, radosny, szczęśliwy
0 Zapisać
Cydrowy jabłecznik i nominacja

Cydrowy jabłecznik i nominacja

Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, po czym pokroić i podawać. ) Jedną z nich jest pierś z kurczaka w cieście francuskim lub pierogi z soczewicą
93 Zapisać
Pierś z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim.

Pierś z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim.

Podawać z ulubionym sosem, ziemniakami i surówką. Pierś z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim. Całą pierś przekroić na pół
83 Zapisać
Kurczak z brokułami i mozzarellą w cieście francuskim

Kurczak z brokułami i mozzarellą w cieście francuskim

pomysł niż przepis, bowiem taką roladę można przygotować z czym. Podawać z ulubioną surówką - u nas była koperkowa z młodej kapusty
124 Zapisać
Paszteciki z ciasta francuskiego

Paszteciki z ciasta francuskiego

Innym razem pomyślę nad czymś innym (spokojnie chłopaki, uwzględnię Waszą potrzebę na mięso. Idealnie się do tego nadają, można podawać je zarówno na ciepło, jak i na zimno, wybór farszu zależy całkowicie od Was - szpinak, mięso z kapustą, pomidorowy, serowy, zero ograniczeń
9 Zapisać
A'la tarta z kurczakiem, warzywami i serem feta

A'la tarta z kurczakiem, warzywami i serem feta

owocami, warzywami, mięsem – czym tylko chcecie. kilka pieczarek, końcówka sera feta, pierś z kurczaka w zamrażalce i listki szpinaku, który został po poprzednim wypieku (muffinki ze szpinakiem pojawią się za jakiś czas na blogu) i voilà – mamy tartę - przynajmniej takie były założenia bo z wyglądu przypomina trochę pizzę
0 Zapisać
Tarta z kurczakiem w boczku

Tarta z kurczakiem w boczku

Można podać ją z sałatą lub kiełkami, ogórkiem kiszonym lub konserwowym i sosem musztardowym - z czym tylko macie ochotę
23 Zapisać
Vol - au - vent

Vol - au - vent

Z czym przygotować vol - au - vent. Pierś kurczaka gotujemy w bulionie i po ugotowaniu kroimy w kostkę
3 Zapisać
Przyjęcie pierwszokomunijne bez stresu

Przyjęcie pierwszokomunijne bez stresu

) nadziewane mięsem – lepiłam je mozolnie dwa lub trzy tygodnie wcześniej, ugotowałam i zamroziłam, po czym bezpośrednio przed obiadem wrzuciłam do podgrzewającego się rosołu), jak i wszelkie zupy-krem
1 Zapisać
Chicken Pot Pie

Chicken Pot Pie

Z czym kojarzy Wam się kuchnia amerykańska. A może z czymś jeszcze. Jest to krem z kurczaka i warzyw przykryty warstwą ciasta
0 Zapisać
kłębki drobiowe

kłębki drobiowe

Mięso mielimy, mieszamy z solą, pieprzem i papryką- odstawiamy na czas dalszych czynności. Przepis z drobnymi zmianami, pochodzi z tej strony
4 Zapisać

Konkurs i kulebiak kabanosowy

Wystarczy dwa kabanosy związać razem na przykład za pomocą szczypioru wymieszać w cieście (z mąki, jajka, wody, odrobiny mleka, soli) i usmażyć na złoty kolor po czym wbić na drewniany patyczek i podawać z ulubionymi sosami