Przepis na z czym podać pierogi

Pierogi ruskie (tradycyjne)

Pierogi ruskie (tradycyjne)

Goszczą na naszym stole nie często (nad czym moi faceci często i gęsto ubolewają), raz na jakiś czas jednak, daję się uprosić i urządzamy hurtowe lepienie (polecam - w stadzie szybciej i raźniej
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Ciasto rozwałkować dość cienko i szklanką wycinać kółka, po czym napełniać farszem i porządnie zlepiać brzegi, by ciasto się nie rozkleiło podczas gotowania
PIEROGI Z CZARNYMI JAGODAMI

PIEROGI Z CZARNYMI JAGODAMI

cukier waniliowy u mnie z prawdziwą wanilią od Skworcu (polecam, bo jest tani, wydajne opakowanie i ma ziarenka z laski wanilii przy czym zostawia w ciastach i potrawach niesłychany aromat)
Pierogi z płuckami

Pierogi z płuckami

mieszamy wszystko nożem lub widelcem, po czym wlewamy wrzącą wodę. kilku lat miałam w planach zrobić pierogi z płuckami
Pierogi z serem i śliwkami

Pierogi z serem i śliwkami

przesiewamy do miski, dodajemy sól, śmietanę i żółtko mieszamy wszystko nożem lub widelcem, po czym wlewamy wrzącą
Góralskie pierogi „spod Kiczory”

Góralskie pierogi „spod Kiczory”

Czym różnią się od innych. Takie pierogi przygotowywała zawsze moja babcia dla dziadka i swoich trzech synów… Możecie sobie wyobrazić, ile ich było trzeba, żeby nakarmić czterech głodnych mężczyzn, zjadających wspólnie na śniadanie wielki bochen chleba
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Składniki farszuZiemniaki gotujemy i ubijamy na gładką masęCebulę podsmażamy na olejuTwaróg, ziemniaki i cebulę łączymy i przyprawiamyGotowy farszPrzygotowanie dressinguPierogi ruskie
Pieczone pierogi z pieczarkami

Pieczone pierogi z pieczarkami

Na patelni rozgrzewamy olej i najpierw chwilę smażymy cebulę po czym dodajemy pieczarki. Pieczone pierogi z pieczarkami świetnie smakują podane na zimno i na ciepło
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na pierogi z mięsnym farszem. Jakiś czas temu napisała do mnie Pani Ewa, z prośbą o przetestowanie jej krążków
PIEROGI Z SOCZEWICĄ I CEBULĄ

PIEROGI Z SOCZEWICĄ I CEBULĄ

Ciasto rozwałkować dość cienko i szklanką wycinać kółka, po czym napełniać farszem i porządnie zlepiać brzegi, by ciasto się nie rozkleiło podczas gotowania
Pierogi z mięsem z rosołu i grzybami

Pierogi z mięsem z rosołu i grzybami

Pierogi najlepiej podać w taki sposób, że podsmażamy je przez kilka minut na niewielkiej ilości oleju rzepakowego lub smalcu, na lekko rumiano i chrupiąco, po czym serwujemy z zeskważonym boczkiem oraz czerwonym barszczem lub rosołem
Domowe ruskie pierogi

Domowe ruskie pierogi

Pozostała jeszcze kwestia nadzienia, bo przecież każdy lubi z czym innym. Z racji że dziś piątek postanowiłam zrobić pierogi