Przepis na z czym podać pierogi

78 Zapisać
Domowe ruskie pierogi

Domowe ruskie pierogi

Pozostała jeszcze kwestia nadzienia, bo przecież każdy lubi z czym innym. Z racji że dziś piątek postanowiłam zrobić pierogi
37 Zapisać
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Składniki farszuZiemniaki gotujemy i ubijamy na gładką masęCebulę podsmażamy na olejuTwaróg, ziemniaki i cebulę łączymy i przyprawiamyGotowy farszPrzygotowanie dressinguPierogi ruskie
8 Zapisać
Pierogi szpinakowe farsz mięsny i wegetariański

Pierogi szpinakowe farsz mięsny i wegetariański

W dużej misce łączymy obie mąki, jajko i szpinak. Tak, jako dziecko bardzo nie lubiłam ryb a Wigilia była jednym z najgorszych dni w roku, całą sytuację ratowały jedynie pierogi
5 Zapisać
Pierogi ruskie (tradycyjne)

Pierogi ruskie (tradycyjne)

Goszczą na naszym stole nie często (nad czym moi faceci często i gęsto ubolewają), raz na jakiś czas jednak, daję się uprosić i urządzamy hurtowe lepienie (polecam - w stadzie szybciej i raźniej
3 Zapisać
Pierogi z mięsem z rosołu i grzybami

Pierogi z mięsem z rosołu i grzybami

Pierogi najlepiej podać w taki sposób, że podsmażamy je przez kilka minut na niewielkiej ilości oleju rzepakowego lub smalcu, na lekko rumiano i chrupiąco, po czym serwujemy z zeskważonym boczkiem oraz czerwonym barszczem lub rosołem
3 Zapisać
Pierogi z serem i śliwkami

Pierogi z serem i śliwkami

przesiewamy do miski, dodajemy sól, śmietanę i żółtko mieszamy wszystko nożem lub widelcem, po czym wlewamy wrzącą
3 Zapisać
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na pierogi z mięsnym farszem. Jakiś czas temu napisała do mnie Pani Ewa, z prośbą o przetestowanie jej krążków
3 Zapisać
PIEROGI Z SOCZEWICĄ I CEBULĄ

PIEROGI Z SOCZEWICĄ I CEBULĄ

Ciasto rozwałkować dość cienko i szklanką wycinać kółka, po czym napełniać farszem i porządnie zlepiać brzegi, by ciasto się nie rozkleiło podczas gotowania
2 Zapisać
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Ciasto rozwałkować dość cienko i szklanką wycinać kółka, po czym napełniać farszem i porządnie zlepiać brzegi, by ciasto się nie rozkleiło podczas gotowania
2 Zapisać
Pieczone pierogi z pieczarkami

Pieczone pierogi z pieczarkami

Na patelni rozgrzewamy olej i najpierw chwilę smażymy cebulę po czym dodajemy pieczarki. Pieczone pierogi z pieczarkami świetnie smakują podane na zimno i na ciepło
1 Zapisać
Pierogi z białym serem i miętą na słodko + film

Pierogi z białym serem i miętą na słodko + film

Ciasto na pierogi wałkujemy na cienki placek po czym szklanką wycinamy z niego krążki. Wszystkie składniki ze sobą łączymy
1 Zapisać
Pierogi  z zieloną soczewicą. Ulubione ciasto na pierogi

Pierogi z zieloną soczewicą. Ulubione ciasto na pierogi

Łyżeczką kładę nadzienie na środek wyciętego koła, pieroga delikatnie naciągam i sklejam brzegi palcami, po czym klejenie poprawiam ząbkami widelca
1 Zapisać
Pieczone pierogi z mięsno-serowym nadzieniem

Pieczone pierogi z mięsno-serowym nadzieniem

Całość dusimy do momentu aż woda wyparuje, po czym odstawiamy w chłodne miejsce, Po wystygnięciu mieszamy z przygotowanymi serami
1 Zapisać
Góralskie pierogi „spod Kiczory”

Góralskie pierogi „spod Kiczory”

Czym różnią się od innych. Takie pierogi przygotowywała zawsze moja babcia dla dziadka i swoich trzech synów… Możecie sobie wyobrazić, ile ich było trzeba, żeby nakarmić czterech głodnych mężczyzn, zjadających wspólnie na śniadanie wielki bochen chleba
0 Zapisać
Pierogi z zieloną soczewicą i grzybami

Pierogi z zieloną soczewicą i grzybami

około godziny, po czymodcedzić. Ze względu na brak mięsa pierogi śmiało można podać na piątkowy obiad albo na kolację wigilijną jeśli ktoś lubi małe urozmaicenia
0 Zapisać
PIEROGI Z DYNIĄ

PIEROGI Z DYNIĄ

po czym wbijam jajka w utworzony dołek. Kiedy zacznie wrzeć, wrzucam pojedynczo pierogi,. Zima. doprowadzam do wrzenia, doprawiam i polewam powstałym sosem pierogi
0 Zapisać
PIEROGI Z CZARNYMI JAGODAMI

PIEROGI Z CZARNYMI JAGODAMI

cukier waniliowy u mnie z prawdziwą wanilią od Skworcu (polecam, bo jest tani, wydajne opakowanie i ma ziarenka z laski wanilii przy czym zostawia w ciastach i potrawach niesłychany aromat)
0 Zapisać
Pierogi ruskie z lubczykiem

Pierogi ruskie z lubczykiem

Ziemniaki ugotuj do miękkości, po czym je utłucz. Pierogi lepię raz w miesiącu, bo napadową chęć na nie mam w konkretnej fazie księżyca (nie wiem, która to jest, bo nie patrzę wtedy na księżyc)