Przepis na z czym podać kopytka

135 Zapisać
Kopytka z serem

Kopytka z serem

Okrasić i podać z cebulką, albo ze śmietaną lub cukrem i cynamonem i każdy z wariantów będzie pyszny
1 Zapisać
Kopytka

Kopytka

Chociaż więc zalecamy podawać je świeże, w ostateczności można przygotować je zawczasu i podać do później przygotowanego posiłku
0 Zapisać
KOPYTKA

KOPYTKA

Podawać, z czym kto lubi u mnie z masłem i cukrem, z bułką tartą podsmażona na maśle, podsmażane na patelni
2 Zapisać
MIŚ z kotleta mielonego i kopytek

MIŚ z kotleta mielonego i kopytek

 Prezentuję poniżej składniki na obiadek dla całej rodzinki, przy czym dekoracyjnego misia wykonam z części przygotowanych składników
29 Zapisać
Kluski kładzione

Kluski kładzione

Łyżkę zanurzam we wrzątku, nabieram trochę ciasta i wkładam do osolonego wrzątku, po czym znów nabieram łyżką ciasto i wkładam do wody, postępuję w ten sposób do wyczerpania masy
26 Zapisać
Kluski migiem kładzione

Kluski migiem kładzione

Kluski kładzione można podać z gulaszem, sosem pieczarkowym, pomidorowym, myśliwskim lub innym, który lubisz
11 Zapisać
Bliny. Jak się robi bliny?

Bliny. Jak się robi bliny?

Bliny można podawać z kwaśną śmietaną, łososiem wędzonym i cytryną, sosem pieczarkowym, gulaszem, sadzonymi jajkami, kawiorem, miodem, konfiturą i z czym tam kto chce
9 Zapisać
Zmiana na lepsze, zdrowsze! czyli ODCHUDZANIE!

Zmiana na lepsze, zdrowsze! czyli ODCHUDZANIE!

tłumaczymy się, że nie mamy apetytu. Kopytka z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. TRADYCYJNE KOPYTKA, KLUSKI
4 Zapisać
Chrupiące placki ziemniaczane

Chrupiące placki ziemniaczane

) A Wy z czym najczęściej podajecie placki ziemniaczane. Placki ziemniaczane możemy podać z cukrem , z solą z sosem itp
4 Zapisać
Jak zrobić domowe pyzy – czyli ziemniaki do potęgi trzeciej

Jak zrobić domowe pyzy – czyli ziemniaki do potęgi trzeciej

W lekko umączonych (lub naoliwionych) dłoniach toczymy pyzy wielkości orzecha włoskiego i gotowe kluski odkładamy na papier pergaminowy do pieczenia – nie przylepią się
4 Zapisać
Zapiekane Gnocchi czyli jak szybko i łatwo przyrządzić włoską zapiekankę :)

Zapiekane Gnocchi czyli jak szybko i łatwo przyrządzić włoską zapiekankę :)

Nigella pewnie nie ma pojęcia, czym są polskie kopytka, stąd sięgnęła po włoskie kluski. Gnocchi są cudowne, ale w niczym nie ustępują naszym swojskim babcinym kopytkom więc myślę, że następnym razem przetestuję wersje zapiekanych kopytek od babci
3 Zapisać
O mące – typy, rodzaje i zastosowanie mąk. Jak wybrać odpowiednią mąkę? Bajka o glutenie.

O mące – typy, rodzaje i zastosowanie mąk. Jak wybrać odpowiednią mąkę? Bajka o glutenie.

Czym się od siebie różnią. Na knedle, kopytka i pierogi. Podstawa każdego ciasta – naleśnikowego, pierogowego, biszkoptów, tortu
3 Zapisać
Kluski leniwe

Kluski leniwe

Zostało mi trochę gotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia - zbyt mało, aby zrobić z nich kopytka, a wyrzucić było mi szkoda
1 Zapisać
Knedle z wiśniami

Knedle z wiśniami

po czym zalepić dokładnie brzegi ciasta i uformować dłonią kulę. Do przygotowania dobrego ciasta na knedle czy kopytka bardzo ważny jest wybór ziemniaków
1 Zapisać
Jak się zdrowo odżywiać cz. 3 - zmiany w moim samopoczuciu i nie tylko, oraz czy zdrowa dieta musi być kosztowna

Jak się zdrowo odżywiać cz. 3 - zmiany w moim samopoczuciu i nie tylko, oraz czy zdrowa dieta musi być kosztowna

Na pewno, o czym wspomniałam przy okazji. kopytka, nie szczędzić sobie makaronu (tylko teraz np. Moje ogrodnicze osiągnięcia
1 Zapisać
Orkiszowo - kukurydziano - jogurtowe kluseczki

Orkiszowo - kukurydziano - jogurtowe kluseczki

Ważne jest to, z czym te kopytka zjemy. A z czym. Czy na zdrowym odżywianiu, na diecie, na redukcji, można kopytka, kluski, pyzy etc
1 Zapisać
Gnocchi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Gnocchi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Najbardziej znana jest odmiana gnocchi jako klusek produkowanych z typowego ciasta makaronowego. Ja zrobiłam gnocchi ziemniaczane, które są włoską wersją naszych kopytek z gotowanych ziemniaków i mąki
1 Zapisać
INDYJSKIE PIEROŻKI SAMOSA

INDYJSKIE PIEROŻKI SAMOSA

Przecinamy na pół i z jednej strony smarujemy wodą, po czym sklejamy tak, aby powstała sakiewka na kształt papierowej tytki