Przepis na z czym można zrobić krokiety

Krokiety z pieczarkami

Krokiety z pieczarkami

Ja zawinęłam je tak jak to się chyba robi najczęściej, czyli na środek krokieta wykładam porcję farszu, zawijam lekko dół i boki po czym zwijam w rulonik
Krokiety ze szpinakiem i fetą bez panierki

Krokiety ze szpinakiem i fetą bez panierki

I na koniec mam zonka - nie mam pomysłu z czym je podawać i co by do tego pasowało. Myślę, że krokiety ze szpinakiem i fetą to fajny pomysł na bezmięsny i w dodatku całkiem szybki obiad
Krokiety z kapustą

Krokiety z kapustą

Grzyby opłukać i namoczyć dzień wcześniej, po czym w tej samej wodzie gotować aż zmiękną. Kapustę (jeśli jest za kwaśna można przepłukać) przełożyć do rondelka i podlać wodą (lub wodą z ugotowanych grzybów) aby tylko przykryć kapustę dodać przyprawy i gotować do miękkości na małym ogniu co jakiś czas mieszając
Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami

Czasem (ostatnio coraz częściej) nachodzi mnie ochota na coś konkretnego, dobrego i przy czym nie będę się musiała napracować
Krokiety ze szpinakiem i serem gouda

Krokiety ze szpinakiem i serem gouda

środka, po czym zakładamy dolną część naleśnika i zawijamy go do góry – jak na. Krokiety można podawać z barszczem, bulionem lub same
Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami

Grzyby moczę kilka godzin w niewielkiej ilości wody (tyle, żeby zakryć grzyby), może być całą noc ale nie musi, po czym gotuję je w tej samej wodzie
Krokiety z kusksuem i nie tylko

Krokiety z kusksuem i nie tylko

Parówki obrać z folii i pokroić na plasterki po czym podsmażyć je na patelni. Ale nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić całkiem nowe i smaczne nadzienie
Krokiety z grzybami

Krokiety z grzybami

Każdy naleśnik smaruję farszem, po czym zwijam krokiety. danie które może być dodatkiem do zupy, ale te krokiety świetnie też będą smakowały z sosem - pewnie sprawdzę z pieczarkowym
Krokiety grzybowo-gryczane

Krokiety grzybowo-gryczane

Z masy formowałam nieduże krokiety i panierowałam je w bułce tartej a potem smażyłam na oleju rzepakowym ze wszystkich stron aż się zrumieniły