Przepis na wywar z kości

0 Zapisać
WYWAR Z KOŚCI Z PIECZONEGO DROBIU NA ZUPY

WYWAR Z KOŚCI Z PIECZONEGO DROBIU NA ZUPY

Wywar jest bardzo smaczny , a dzięki pieczonym kościom nabiera smaku kostki rosołowej. Piekąc drób w całości zostaje nam sporo kości i ewentualnej przypieczonej skórki
3 Zapisać
Zupa z młodych warzyw na wywarze z wędzonych kości kurczaka. Fotonauka. BLW

Zupa z młodych warzyw na wywarze z wędzonych kości kurczaka. Fotonauka. BLW

Do czystego wywaru wrzucić. Wywar. W dużym garnku rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i dodać kości. W diecie niemowlaka zupa stanowi ważny element, ale trudno ją implementować w zgodzie z metodą BLW
2 Zapisać
Wywar mięsny na Zupę

Wywar mięsny na Zupę

Mięso obrane z kości i warzywa można dodać do przygotowywanej później zupy. Ja, jestem z tych co lubią zupę na rosole, czy wywarze z warzyw lub warzyw i mięsa
1 Zapisać
Wywar na  kościach z pieczonej gęsi

Wywar na kościach z pieczonej gęsi

Zostało dużo kości. A może macie jeszcze gęsią szyję. Na takich kościach można przygotować bardzo dobry bulion, stanowiący świetną bazę dla zup
5 Zapisać
Krupnik z pęczaku na rumianym wywarze wołowym

Krupnik z pęczaku na rumianym wywarze wołowym

kawałek selera wielkości pietruszki. Zupka akurat na zimowe dni -. kości   ( resztę warzyw i obrane mięso wykorzystać
0 Zapisać
Krupnik na wywarze z włoszczyzny  z wołowiną

Krupnik na wywarze z włoszczyzny z wołowiną

koperek/ lubczyk/ sól/pieprz. Dodać kaszę jęczmienną i gotować pod przykryciem jeszcze ok. Jedna z lepszych dietetycznych zup
0 Zapisać
Zupa koperkowa na wywarze mięsno - warzywnym

Zupa koperkowa na wywarze mięsno - warzywnym

Tym razem pozwoliłam sobie na wywar z kości schabowych i warzyw. Do gotującej się kości dodać obrane i opłukane warzywa, zmniejszyć ogień i gotować około godzinę
0 Zapisać
O kurcze pieczone 2 ! "Rosół z pieczonej kury." Wywar. Bulion z pieczonego kurczaka.

O kurcze pieczone 2 ! "Rosół z pieczonej kury." Wywar. Bulion z pieczonego kurczaka.

Kości wyrzuć. Właściwie każda babcia po usłyszeniu spojrzałaby znad okularów i poprawiła mówiąc,że to nowoczesny wywar bądź nowa moda na bulion
262 Zapisać
Gulasz z łopatki wieprzowej

Gulasz z łopatki wieprzowej

Dziś stwierdziłam, że czas zrobić coś trochę bardziej treściwego i tak oto zapraszam na gulasz z łopatki wieprzowej
250 Zapisać
Czas na gęsinę bo już się jej nie boję

Czas na gęsinę bo już się jej nie boję

czernina po żydowsku - przepyszna zupa na wywarze z gęsiny z dodatkiem mięsa obranego od kości, owoców suszonych, marynowanych i surowych, marynowanej dyni i co ciekawe - bez krwi
224 Zapisać
Barszcz czerwony z ziemniakami

Barszcz czerwony z ziemniakami

Wszystko dodajemy do wywaru. dodajemy kości schabowe i gotujemy. Uwielbiam barszcz czerwony,. Zawsze podaję go z ziemniakami
195 Zapisać
Golonka na kiszonej kapuście

Golonka na kiszonej kapuście

Golonki po ugotowaniu wyjąć z garnka a następnie usunąć kości. Gotować golonki prawie do miękkości.                                Golonka to kaloryczna potrawa, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na mały grzeszek
111 Zapisać
Kurczak w galarecie z papryką (galat)

Kurczak w galarecie z papryką (galat)

Warzywa wyciągamy z wywaru. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i gotujemy do miękkości kurczaka
107 Zapisać
Pikantna zupa serowo-pomidorowa z klopsikami (na rosole)

Pikantna zupa serowo-pomidorowa z klopsikami (na rosole)

mięso z rosołu (obrane z kości) - u mnie filet w piersi kurczaka i pałki, łącznie ok. Prawie, prawie mogłabym dziś zaśpiewać tę piosenkę o pomidorowej
100 Zapisać
Jak się robi zupę gulasz

Jak się robi zupę gulasz

) To nie jest błyskawiczna potrawa, bo wywar gotuje się długo, a mięso, by było odpowiednio miękkie, wymaga czasu
87 Zapisać
Żurek wielkanocny na wędzonych żeberkach

Żurek wielkanocny na wędzonych żeberkach

Miękkie kości wyciągamy z wywaru. Wywar cedzimy. Kości zalewamy wodą i gotujemy aż mięso będzie miękkie. Żurek wielkanocny to tradycja, która w naszym domu jest kultywowana
83 Zapisać
Zupa kapuśniak

Zupa kapuśniak

Przygotowanie zupy zaczynamy od ugotowania intensywnego wywaru na wędzonce. wędzone kości wieprzowe). Przepis na kapuśniak
73 Zapisać
Idealna golonka

Idealna golonka

Możecie też użyć zmielonego, ale kiedy będziecie zbierać szumowiny, które powstaną podczas gotowania jest duże prawdopodobieństwo, że zabierzecie też z wywaru pieprz