Przepis na wywar z kości cielęcych

Flaki po warszawsku

Flaki po warszawsku

Ugotowany wywar przecedź i włóż. Należy tylko ugotować wywar. Umyj kości wieprzowe lub. Bardzo smaczne, aczkolwiek dla niektórych kontrowersyjne danie
8 0
Umami - piąty smak

Umami - piąty smak

Jej sekret odkrył chemik Kikunae Ikeda, badając po wielekroć wodorosty kombu, niezbędny składnik tradycyjnego japońskiego wywaru dashi, używanego m
4 0
Jak jeść zdrowo i oszczędnie?

Jak jeść zdrowo i oszczędnie?

To naprawdę tanie kawałki, z których powstaje maksymalnie odżywczy wywar, po ugotowaniu którego możemy w dodatku skonsumować całe mięso, które oddzieliło się od kości
3 0
Zupa Pho

Zupa Pho

golenie (Im więcej kości ze szpikiem i chrząstkami, tym wywar będzie bardziej esensjonalny. ja użyłam cielęcych ze względu na wielkość garnka)
3 0
Pasztet

Pasztet

Mięso musi być rozgotowane, żebyśmy mogli oddzielić je od kości. Wątróbkę myjemy, pieprzymy i obsypujemy mąką
1 0