Przepis na wytrybować

Czas na gęsinę bo już się jej nie boję

Czas na gęsinę bo już się jej nie boję

 Zaczęliśmy od dokładnego obejrzenia i omówienia całych gęsich tuszy, potem była nauka ich trybowania i porcjowania na kilka sposobów - jak wyciąć piersi na półgęsek, jak wyluzować całą tuszę czy jak wytrybować udka - dostaliśmy dokładne wskazówki na ten temat i mieliśmy możliwość potrenowania pod okiem fachowców
251 0
Souvlaki – greckie szaszłyki z kurczaka

Souvlaki – greckie szaszłyki z kurczaka

Być w Grecji i nie zjeść Σουβλάκι to jak pojechać do Włoch i nie zjeść pizzy. Nie ma opcji. Jeśli ich nie próbowaliście, a macie ochotę na grilla, ale niekoniecznie na tłusty, ciężki, nieśmiertelny polski zestaw karkówka- kaszanka-kiełbasa, spróbujcie koniecznie tych szaszłyków
11 0
GALANTYNA

GALANTYNA

Już po świętach, czas przygotować się na Sylwestra. Oto propozycja na proste a zarazem smaczne danie, które umili nam powitanie Nowego Roku
10 0