Przepis na wypróbowane ciasta

Ciasto Kilimandżaro

Ciasto Kilimandżaro

Przełożenie ciasta. ciasto kilimandżaroPrzepis pochodzi z książki " 183 nowe przepisy" siostry Anastazji, niezwykle proste w wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne , idealne do niedzielnej kawki
4k 0
Ciasto Marysieńka

Ciasto Marysieńka

Wierzch ciasta smarujemy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej (na parze) wraz z łyżeczką masła. Orzechowa Marysieńka była kiedyś ulubionym ciastem mojego męża
3k 0
ciasto 3-bit

ciasto 3-bit

***herbatniki***masę budyniową***krakersy***masę kajmakową***herbatniki***bitą śmietanę z żelatyną i cukrem - żelatynę rozpuszczamy w kieliszku wrzącej wody i odstawiamy do ostygnięcia, śmietanę kremówkę ubijamy z 5 łyżkami cukru pudru i zimną żelatyną na sztywną masę- całość posypać startą na tarce czekoladą (na drobnych oczkach)- ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki***     Miałam bardzo niską temperaturę ustawioną ostatnio w lodówce i bita śmietana się nieco zmroziła, co nie zmieniło smaku ciasta, a stało się jedynie bardziej "zwarte". )***     Kolejne wersje 3-bitowego ciasta już czekają do wypróbowania
271 0