Przepis na wyluzowany kurczak faszerowany

62 Zapisać

Tymiankowy kurczak faszerowany szpinakiem

Powstałą masą ponapychałam kurczakowe kieszonki. - 4 pojedyncze piersi z kurczaka lub wyluzowane ( pozbawione kości)  udka-  szpinak ( paczka mrożonego lub kilka dużych garści świeżego)- 15 dag sera feta- 3 ząbki czosnku- dwie łyżki masła- odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej - tymianek ( świeży lub suszony)- sól, pieprz, nieco kurkumyMięso natarłam przyprawami i wycięłam w każdym kawałku "kieszonkę"
2 Zapisać

Balotyna z kurczaka

DrukujPoziom trudności Balotyna to inaczej faszerowany drób. Do przygotowania dania można użyć kaczkę, kurczaka, perliczkę, indyka lub innego ptaka
Więcej przepisów na %s strony