Przepis na wyluzowany kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany

Wyluzowany płaszcz kurczaka rozkładamy na desce, doprawiamy solą i pieprzem. Kurczak zagrodowy czy to w całości czy faszerowany powinien być pieczony dłużej od tego przemysłowego
KURCZAK FASZEROWANY

KURCZAK FASZEROWANY

Nadziewamy nią kurczaka,zszywam go.                         1 wyluzowany z kości kurczak 2kg.                         1 wyluzowany z kości kurczak 2kg
Tymiankowy kurczak faszerowany szpinakiem

Tymiankowy kurczak faszerowany szpinakiem

Powstałą masą ponapychałam kurczakowe kieszonki. - 4 pojedyncze piersi z kurczaka lub wyluzowane ( pozbawione kości)  udka-  szpinak ( paczka mrożonego lub kilka dużych garści świeżego)- 15 dag sera feta- 3 ząbki czosnku- dwie łyżki masła- odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej - tymianek ( świeży lub suszony)- sól, pieprz, nieco kurkumyMięso natarłam przyprawami i wycięłam w każdym kawałku "kieszonkę".     4 pojedyncze piersi z kurczaka
Kurczak kukurydziany faszerowany

Kurczak kukurydziany faszerowany

kurczak. Kurczaka. kurczaka wyluzowałam – wyjęłam kości. Kurczaka. Kurczaka. kurczaka farszem, wypełnić od strony kupra i od strony szyi
Kurczak faszerowany rukolą

Kurczak faszerowany rukolą

Kurczak faszerowany rukolą podany z makaronem bezglutenowym z bobem i zielonym groszkiem. Polecam też Pierś kurczaka faszerowana rukolą gotowana na parze
Kura faszerowana mięsem mielonym

Kura faszerowana mięsem mielonym

sól, pieprz, uniwersalna, do kurczakaZ kury usuwamy wszystkie kości. Gdy mamy już wyluzowanego kurczaka nacieramy go w środku solą, kładziemy go piersiami w dół a do środka nakładamy farsz, staramy się go włożyć też w skrzydełka i nóżki
Kurczak pieczony  bez kości

Kurczak pieczony bez kości

zrobię pieczonego kurczaka bez kości oraz nadzieję go mięsem. Dawno nie robiłam takiego kurczaka więc w internecie znalazłam małą pomoc jak wyluzować kości z nie naruszając mięsa
PIKANTNY GULASZ Z UDEK KURCZAKA

PIKANTNY GULASZ Z UDEK KURCZAKA

Lubię "pracować" z wyluzowanymi udkami z kurczaka. wyluzowane udka z kurczaka (ilość zależy od tego, ile porcji chcemy uzyskać)