Przepis na www.pl dorsz

31 Zapisać

Dorsz w orzechowej panierce z natką pietruszki wg Okrasy

) Chrupiąca, orzechy wspaniale współgrają z dorszem. ( na 2 osoby) 0,5 kg fileta z dorsza, 30-40 dag orzechów włoskich zmielonych na grubych oczkach, 15 dag orzechów włoskich zmielonych na drobnych oczkach, 3 czubate łyżki bułki tartej, mąka kukurydziana, sok z pół cytryny, 2 jajka, natka pietruszki, sól, pieprz, olej Wykonanie. *** 0,5 kg fileta z dorsza
26 Zapisać

Dorsz zapiekany pod serem

Tym razem przepis na zapiekankę z dorsza i ziemniaków, pod warstwą żółtego sera. ok 400 g filetu z dorsza . Filet z dorsza pokroić na mniejsze kawałki (jeżeli kupiliśmy solone filety, najpierw namaczamy je przez 15 minut w wodzie). ok 400 g filetu z dorsza
Więcej przepisów na %s strony