Biała kapusta z pieczarkami

Biała kapusta z pieczarkami to smaczne i pożywne danie, które można przygotować w kilka chwil. Jest to idealny pomysł na szybki obiad lub kolację. Przepis jest prosty i łatwy do wykonania, a składniki są tanie i łatwo dostępne. Biała kapusta z pieczarkami jest pełna witamin i minerałów, dzięki czemu jest zdrowym posiłkiem.

Kapusta ma delikatny smak, a pieczarki dodają jej lekkości. Dodatek cebuli i czosnku sprawia, że danie jest aromatyczne i smaczne. Można je podawać z ryżem lub makaronem, a także z mięsem lub rybą. To doskonały pomysł na obiad lub kolację.

Przepis na białą kapustę z pieczarkami

Składniki:

  1. 1 główka białej kapusty
  2. 200 g pieczarek
  3. 1 cebula
  4. 3 ząbki czosnku
  5. 2 łyżki oleju
  6. sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapustę umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i czosnek, podsmażyć przez kilka minut. Następnie dodać kapustę i pieczarki, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić na małym ogniu przez ok. 15-20 minut.

Polecamy!

Jeśli szukasz szybkiego i smacznego dania na obiad lub kolację, biała kapusta z pieczarkami jest idealnym rozwiązaniem! To proste danie jest pełne witamin i minerałów oraz ma delikatny smak. Przygotowanie tego dania nie zajmuje dużo czasu ani wysiłku, a składniki są tanie i łatwo dostępne.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz