Przepis na wiemy co jemy przepisy

„Wiem, co jem” – recenzja książki

„Wiem, co jem” – recenzja książki

Książka, którą dziś Wam pokazuję, zawiera przepisy z programu „Wiem, co jem”. Podobne przepisy„Przepisy mistrza Pawła Małeckiego” Cukiernia Lidla – recenzjaRestauracja Sphinx – recenzjaGościniec Polskie jadło Kolonia Poczesna- recenzja„Przysmaki Ojca Mateusza
mielonka domowa - wiem, co jem ;)

mielonka domowa - wiem, co jem ;)

Wkładamy do szerokiego garnka (takiego, żeby potem zmieściły nam się obok siebie "na leżąco" przygotowane "kiełbaski"), zalewamy wodą, gotujemy
Ketchup domowy - wiem, co jem

Ketchup domowy - wiem, co jem

Cukinie i cebule również kroimy w kostkę, dodajemy rozdrobniony czosnek, liść i ziele angielskie. dodajemy zioła prowansalskie
Czy na pewno wiesz, co jesz?

Czy na pewno wiesz, co jesz?

Z powyższej definicji wynika, że jeśli kupujemy produkt, który w składzie ma coś więcej niż sok to sokiem nie jest
Pieczenie własnego chleba w domu. Wiesz co jesz.

Pieczenie własnego chleba w domu. Wiesz co jesz.

Po pierwsze - domowy chleb gwarantuje to, iż doskonale wiemy, co jemy, gdyż do wyrabiania pieczywa w warunkach domowych najczęściej wybiera się mąkę wysokiej jakości, nie dodaje się spulchniaczy, polepszaczy i innych sztucznych konserwantów, a dobrane proporcje składników są dokładnie takie, jakie mają być
Jak jeść i nie przytyć

Jak jeść i nie przytyć

Mnie najbardziej zaskoczyły informacje o śniadaniu - okazuje się, że ważne jest nie tylko to co jemy na śniadanie, ale także o której godzinie spożywamy ten posiłek
Jedz i chudnij - RYŻ z KREWETKAMI

Jedz i chudnij - RYŻ z KREWETKAMI

Wiem, że krewetki i owoce morza coraz częściej goszczą na naszych stołach, stajemy się coraz bardziej otwarci na nowe smaki i produkty
Jedz i chudnij - BULION RYBNY

Jedz i chudnij - BULION RYBNY

Polecam zamiast mięsa co najmniej dwa razy w tygodniu na obiad jeść ryby. Ryby, ryby, ryby. Polecam zamiast mięsa co najmniej dwa razy w tygodniu na obiad jeść ryby