Przepis na wedzenie

5 Zapisać
Wędzona biała kiełbasa - domowy sposób na wędzenie

Wędzona biała kiełbasa - domowy sposób na wędzenie

Zaczynamy wedzenie. Zapytacie czy w domowych warunkach jest to możliwe. A ja odpowiem oczywiście że tak. Jak zrobiłam pierwszy raz domową kiełbasę [ klik ] to zaraz zapragnęłam ją uwędzić ale czym i jak skoro nie mam ogródka ani działki aby sobie taką wędzarnię postawić
1 Zapisać
Wędzony dorsz domowym sposobem

Wędzony dorsz domowym sposobem

Wedzenie ryby trwało 30 min w temperaturze 60 stopni. Taka wędzona gorąca rybka na stole … zaprasza zapachem
0 Zapisać
Bradley SMART Smoker z technologią iSmoke zapowiedź produktu

Bradley SMART Smoker z technologią iSmoke zapowiedź produktu

bradley smart smoker, bradley smoker, bradley smoker ismoke, elektryczna wędzarnia, wędzarnia, wędzarnia cyfrowa, wędzarnie, wedzenie
10 Zapisać
Mięso,wędliny,drób,ryby

Mięso,wędliny,drób,ryby

Czas gotowania porcji mięsa o wadze 200gjagnięcina 10 minutwołowina 4 minutywieprzowina 15 minutcielęcina 12 minutwątróbka cielęca 12 minutcynaderki cielęce 15 minut                                                                                          Wędliny są to wyroby z mięsa lub tłuszczu lub z surowców mięsno-tłuszczowych, w jednym kawałku badź o różnym stopniu rozdrobnienia, poddane procesom technologicznym (solenie, peklowanie, wedzenie, parzenie lub pieczenie) w osłonkach naturalnych lub sztucznych. ca 12 minutcynaderki cielęce 15 minut Wędliny są to wyroby z mięsa lub tłuszczu lub z surowców mięsno-tłuszczowych, w jednym kawałku badź o różnym stopniu rozdrobnienia, poddane procesom technologicznym (solenie, peklowanie, wedzenie, parzenie lub pieczenie) w osłonkach naturalnych lub sztucznych
7 Zapisać
12 grup produktów spożywczych

12 grup produktów spożywczych

Wędliny są to wyroby z mięsa lub tłuszczu lub z surowców mięsno-tłuszczowych, w jednym kawałku badź o różnym stopniu rozdrobnienia, poddane procesom technologicznym (solenie, peklowanie, wedzenie, parzenie lub pieczenie) w osłonkach naturalnych lub sztucznych
0 Zapisać
Mięso,wędliny,drób,ryby

Mięso,wędliny,drób,ryby

Wędliny są to wyroby z mięsa lub tłuszczu lub z surowców mięsno-tłuszczowych, w jednym kawałku badź o różnym stopniu rozdrobnienia, poddane procesom technologicznym (solenie, peklowanie, wedzenie, parzenie lub pieczenie) w osłonkach naturalnych lub sztucznych
0 Zapisać
Gulasz drobiowy z czosnkiem niedźwiedzim i cebulą

Gulasz drobiowy z czosnkiem niedźwiedzim i cebulą

Odchudzony ale bardzo sycący, aromatyczny gulasz drobiowy,idealny do ryżu,. makaronu,kaszy,czy Placków ziemniaczanych
0 Zapisać

Wedzenie wedlin

Dzisiejszy dzien uplynal nam przy wedzeniu wedlin. swojskiej kielbasy, szynki, boczku oraz dla urozmaicenia smaku - kurc