Przepis na wafle -1

Tort Dinozaur

Tort Dinozaur

Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier ciągle ubijając
38 0
Wafle z galaretką

Wafle z galaretką

Przygotuj blaszkę (najlepiej wielkości wafli) lub przytnij wafle tak aby pasowały do blaszki. Przygotuj 4 wafle. 2 wafle posmaruj masą i przykryj suchym. Wylej tężejącą galaretkę i połóż 2 wafle sklejone ze sobą masą krówkową. Górę przykryj folią, połóż książkę ( po to aby wafle nie wyginały się do góry) i szybko włóż do zamrażarki na 5 minut
118 0
Wafle czekoladowo-orzechowe

Wafle czekoladowo-orzechowe

Czy Wam też wafle przekładane masą czekoladową kojarzą się z dzieciństwem. Dlatego bardzo znanym sposobem były suche wafle przełożone kremem z kakao i mleka w proszku - tego w niebieskim opakowaniu
59 0
Rolada z wafli tortowych

Rolada z wafli tortowych

Masę wykładamy na wcześniej przygotowane, namoczone wafle. 2 całe wafle przykrywamy mokrą ściereczką (układamy jeden obok drugiego, namaczamy je do momentu aż będzie można zwinąć je w rulon niczym kartkę papieru) pozostałe kruszymy i dodajemy do rozpuszczonej margaryny. 2 całe wafle
51 0
Domowe wafle.

Domowe wafle.

Wafle domowe to jeden z najlepszych deserów na świecie, bo uwielbiają je dzieci, a także i dorośli. Długo czasu zajęło, aby ułożyć idealny przepis na wafle
35 0
Wafle z marschmallows

Wafle z marschmallows

     Wafle z bardzo grubą warstwą czekoladowej masy z mlekiem w proszku. Wszystko wyłożyć na wafel, wyrównać, przykryć drugim waflem, przyłożyć deską i obciążyć np
34 0
Wafel Babci Zosi

Wafel Babci Zosi

Dwa równe wafle odłożyć, resztę połamać na drobne kawałki. Wsypać kakao, cukier waniliowy, bakalie mieszać i dodać pokruszone wafle
31 0
Domino

Domino

Wafle przełożyć przygotowaną masą czekoladową. Żelatynę wymieszać z mlekiem. Do garnka wlać śmietankę, dodać polewę i aromat, podgrzewać cały czas mieszając
25 0
Ciepłe lody

Ciepłe lody

Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj zawartość opakowania z masy śmietanowej i krótko zmiksuj
21 0