Przepis na wędzenie schabu

2 Zapisać
Schab wędzony

Schab wędzony

Soczysty, bardzo przyjemny kawałek schabu. 2 kg schabu, 48 g niejodowanej soli kamiennej, łyżeczka. Przed wędzeniem schab wyjmujemy z zalewy i obsuszamy przez 5-6. 2 kg schabu, 48 g niejodowanej soli kamiennej, łyżeczka
2 Zapisać
Schab z wędzoną śliwką

Schab z wędzoną śliwką

 Schab z wędzoną śliwkąSchab najlepiej przyprawić dzień wcześniejok 700 g schabu wieprzowego10 śliwek wędzonych lub suszonych1 ząbek czosnkugałązka świeżego rozmarynusól morskaświeżo zmielony pieprz1/4 łyżeczka papryki chiliodrobina cząbruodrobina tymianku2,3 łyżki masłaMięso umyj, wytrzyj ręcznikiem papierowym lub lnianą ściereczką
Więcej przepisów na %s strony