Przepis na ugotowani.pl ostatni odcinek

0 Zapisać

design, że palce lizać… odcinek 18 (ostatni?)

I co prawda nie miałam w planach pisania o nim, bo po pierwsze już po świętach, a kubek jest w typowo świątecznym klimacie, a po drugie był po prostu prezentem od sklepu, z którym w ramach cyklu współpracuję od dłuższego czasu, ale ze względu na to, że kubek mi się bardzo spodobał, to ostatni odcinek, a współpracę ze sklepem Koszyk Prezentów wspominam bardzo dobrze, postanowiłam o nim także dziś napisać, zachęcając Was do zajrzenia na stronę sklepu także i poza sezonem świątecznym
0 Zapisać

Piernik staropolski – odcinek II

Piernik staropolski-odcinek II Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 20 min Całkowity czas 40 min Autor. 3 Składniki Ciasto przygotowane kilka dni temu (surowe) 750-1000 ml powideł śliwkowych 350-400 g marcepanu Składniki na polewę czekoladową 200 g czekolady ciemnej lub mlecznej 40 g masła orzechy siekane lub kandyzowana skórka pomarańczowa do posypania wierzchu pierników Instrukcje Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 st C Ciasto przygotowane kilka dni temu wyjąć z garnka, zważyć i podzielić na 3 równe części (u mnie wyszło po około 820 g) Każdą część ciasta uformować w wałek, a następnie rozwałkować na prostokątny placek o wymiarach 26-28 cm x 38-40 cm i grubość 0,5 cm Rozwałkowany placek położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Jeśli macie dwie takie same blaszki można upiec od razu dwa placki jeśli nie, to pieczemy placek po placku Pieczemy przez 15-20 minut bez termoobiegu, po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić Marcepan rozwałkować na prostokąt odpowiadający wymiarom upieczonych blatów Na wystudzony placek układamy rozwałkowany marcepan, drugi placek smarujemy powidłami, posmarowaną częścią układamy na marcepanie, nakładamy kolejną warstwę powideł na wierzch drugiego placka, przykrywamy ostatnim, trzecim plackiem Cały piernik owijamy pergaminem na wierzch kładziemy np. Podobne przepisyTort marcepanowyPierniczki dominoCiasteczka korzenneCiastka z marcepanem 750-1000 ml powideł śliwkowych 350-400 g marcepanu Składniki na polewę czekoladową 200 g czekolady ciemnej lub mlecznej 40 g masła orzechy siekane lub kandyzowana skórka pomarańczowa do posypania wierzchu pierników Instrukcje Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 st C Ciasto przygotowane kilka dni temu wyjąć z garnka, zważyć i podzielić na 3 równe części (u mnie wyszło po około 820 g) Każdą część ciasta uformować w wałek, a następnie rozwałkować na prostokątny placek o wymiarach 26-28 cm x 38-40 cm i grubość 0,5 cm Rozwałkowany placek położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Jeśli macie dwie takie same blaszki można upiec od razu dwa placki jeśli nie, to pieczemy placek po placku Pieczemy przez 15-20 minut bez termoobiegu, po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić Marcepan rozwałkować na prostokąt odpowiadający wymiarom upieczonych blatów Na wystudzony placek układamy rozwałkowany marcepan, drugi placek smarujemy powidłami, posmarowaną częścią układamy na marcepanie, nakładamy kolejną warstwę powideł na wierzch drugiego placka, przykrywamy ostatnim, trzecim plackiem Cały piernik owijamy pergaminem na wierzch kładziemy np
0 Zapisać

Facet śledzi Nowaka – odcinek III: NOLITA | recenzja

Zawsze byłem przekonany, że po osiągnięciu pewnego poziomu (w dowolnej sztuce) tego typu opinie, zwłaszcza te co bardziej czepliwe, nieuzasadnione i wyrażane przez zapalonych krytykantów (a ilość tych ostatnich rośnie przecież wprost proporcjonalnie do pozycji i osiągnięć krytykowanego) puszcza się po prostu mimo uszu, nie przywiązując do nich żadnej wagi
24 Zapisać

Łosoś na wodzie a'la Okrasa

1 dymka - biała część i szczypiorek (akurat ten ostatni u mnie "wyszedł" jeszcze podczas śniadania, musiałam się obyć bez). 1 dymka - biała część i szczypiorek (akurat ten ostatni u mnie "wyszedł" jeszcze podczas śniadania, musiałam się obyć bez)
Więcej przepisów na %s strony