Przepis na ugotowani.pl ostatni odcinek

0 Zapisać
design, że palce lizać… odcinek 18 (ostatni?)

design, że palce lizać… odcinek 18 (ostatni?)

I co prawda nie miałam w planach pisania o nim, bo po pierwsze już po świętach, a kubek jest w typowo świątecznym klimacie, a po drugie był po prostu prezentem od sklepu, z którym w ramach cyklu współpracuję od dłuższego czasu, ale ze względu na to, że kubek mi się bardzo spodobał, to ostatni odcinek, a współpracę ze sklepem Koszyk Prezentów wspominam bardzo dobrze, postanowiłam o nim także dziś napisać, zachęcając Was do zajrzenia na stronę sklepu także i poza sezonem świątecznym
2 Zapisać
Desery, odcinek 3 - Marchewkowe muffiny z polewą twarożkową

Desery, odcinek 3 - Marchewkowe muffiny z polewą twarożkową

Ostatnie moje wyczyny w kuchni właśnie miały na celu wyczarowanie czegoś fajnego, nieoczywistego. Dziś mam dla Was coś ekstra
2 Zapisać
masterchef, odcinek 8

masterchef, odcinek 8

stałam w ostatnim rzędzie i na początku nie zauważyłam nawet, że pomiędzy nimi idzie mój mąż. oj, działo się w tym odcinku, działo…
6 Zapisać
FILMOWY DESEREK na osłodzenie ostatniego dnia tygodnia!

FILMOWY DESEREK na osłodzenie ostatniego dnia tygodnia!

Zapraszamy na kolejny odcinek "Feel eat", w którym pokażemy Wam jak przygotować mega pyszny deser z minimalną ilością kalorii
2 Zapisać
design, że palce lizać… odcinek 16

design, że palce lizać… odcinek 16

Ten ostatni może nie koniecznie jest do jadalni, ale i tam będzie się bardzo estetycznie prezentować
1 Zapisać
design, że palce lizać… odcinek 17

design, że palce lizać… odcinek 17

Po ostatnim, bardzo bogatym odcinku, pora na chwilę oddechu. Po ostatnim, bardzo bogatym odcinku, pora na chwilę oddechu
1 Zapisać
Amsterdam w obiektywie – odcinek I

Amsterdam w obiektywie – odcinek I

W tym ostatnim zebrano dzieła sztuki współczesnej. Spacer po Amsterdamie utrwalony w FiK-owym obiektywie
0 Zapisać
desing, że palce lizać… odcinek 12

desing, że palce lizać… odcinek 12

No i pora na ostatni z przedmiotów od Galeria Limonka. Nie mogę uwierzyć, że minął już rok, odkąd postał pierwszy odcinek “design, że palce lizać”
0 Zapisać
Porady Miśki, odcinek 2 - jak przygotować idealne risotto! 10 uniwersalnych zasad.

Porady Miśki, odcinek 2 - jak przygotować idealne risotto! 10 uniwersalnych zasad.

"Odpoczynek" - kiedy zdejmujemy risotto z ognia, dodajemy ser i masło - odstawmy danie na 2-3 minuty, niech sobie chwilkę odpocznie, wszak to jego ostatnia chwila wytchnienia
0 Zapisać
Amsterdam w obiektywie – odcinek II

Amsterdam w obiektywie – odcinek II

Jak nietrudno się domyślić, ten ostatni okazał się najsmaczniejszy. Jako że w Amsterdamie byliśmy w kwietniu, czyli w ostatnim miesiącu przed porzuceniem glutenu (O CO CHODZI
0 Zapisać
City Trail – ostatni w tym roku w Warszawie

City Trail – ostatni w tym roku w Warszawie

Dwa okrążenia, sympatycznie jak ostatnio. Porównywanie lapów - podzieliłam bieg na 5 części i od razu na mecie mogłam zobaczyć, jak który odcinek pobiegłam fot
0 Zapisać
Klasyka Gatunku, odcinek 1 - lazania!

Klasyka Gatunku, odcinek 1 - lazania!

Ważne, żeby ostatnią warstwę stanowił sos pomidorowy, reszta śmietany i dużo tartego sera. Postanowiłam prezentować co jakiś czas przepisy na klasyczne dania
0 Zapisać
Piernik staropolski – odcinek II

Piernik staropolski – odcinek II

Piernik staropolski-odcinek II Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 20 min Całkowity czas 40 min Autor. 3 Składniki Ciasto przygotowane kilka dni temu (surowe) 750-1000 ml powideł śliwkowych 350-400 g marcepanu Składniki na polewę czekoladową 200 g czekolady ciemnej lub mlecznej 40 g masła orzechy siekane lub kandyzowana skórka pomarańczowa do posypania wierzchu pierników Instrukcje Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 st C Ciasto przygotowane kilka dni temu wyjąć z garnka, zważyć i podzielić na 3 równe części (u mnie wyszło po około 820 g) Każdą część ciasta uformować w wałek, a następnie rozwałkować na prostokątny placek o wymiarach 26-28 cm x 38-40 cm i grubość 0,5 cm Rozwałkowany placek położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Jeśli macie dwie takie same blaszki można upiec od razu dwa placki jeśli nie, to pieczemy placek po placku Pieczemy przez 15-20 minut bez termoobiegu, po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić Marcepan rozwałkować na prostokąt odpowiadający wymiarom upieczonych blatów Na wystudzony placek układamy rozwałkowany marcepan, drugi placek smarujemy powidłami, posmarowaną częścią układamy na marcepanie, nakładamy kolejną warstwę powideł na wierzch drugiego placka, przykrywamy ostatnim, trzecim plackiem Cały piernik owijamy pergaminem na wierzch kładziemy np. Podobne przepisyTort marcepanowyPierniczki dominoCiasteczka korzenneCiastka z marcepanem 750-1000 ml powideł śliwkowych 350-400 g marcepanu Składniki na polewę czekoladową 200 g czekolady ciemnej lub mlecznej 40 g masła orzechy siekane lub kandyzowana skórka pomarańczowa do posypania wierzchu pierników Instrukcje Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 st C Ciasto przygotowane kilka dni temu wyjąć z garnka, zważyć i podzielić na 3 równe części (u mnie wyszło po około 820 g) Każdą część ciasta uformować w wałek, a następnie rozwałkować na prostokątny placek o wymiarach 26-28 cm x 38-40 cm i grubość 0,5 cm Rozwałkowany placek położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Jeśli macie dwie takie same blaszki można upiec od razu dwa placki jeśli nie, to pieczemy placek po placku Pieczemy przez 15-20 minut bez termoobiegu, po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić Marcepan rozwałkować na prostokąt odpowiadający wymiarom upieczonych blatów Na wystudzony placek układamy rozwałkowany marcepan, drugi placek smarujemy powidłami, posmarowaną częścią układamy na marcepanie, nakładamy kolejną warstwę powideł na wierzch drugiego placka, przykrywamy ostatnim, trzecim plackiem Cały piernik owijamy pergaminem na wierzch kładziemy np
0 Zapisać
Facet śledzi Nowaka – odcinek III: NOLITA | recenzja

Facet śledzi Nowaka – odcinek III: NOLITA | recenzja

Zawsze byłem przekonany, że po osiągnięciu pewnego poziomu (w dowolnej sztuce) tego typu opinie, zwłaszcza te co bardziej czepliwe, nieuzasadnione i wyrażane przez zapalonych krytykantów (a ilość tych ostatnich rośnie przecież wprost proporcjonalnie do pozycji i osiągnięć krytykowanego) puszcza się po prostu mimo uszu, nie przywiązując do nich żadnej wagi
0 Zapisać
design, że palce lizać… odcinek 14

design, że palce lizać… odcinek 14

Z pewnością równie dobrze kojarzycie markę Katie Alice, która ostatnimi czasy podbija serca wszystkich miłośników pięknych retro wzorów w kuchni
95 Zapisać
CIASTO PANI WALEWSKA ( Pychotka )

CIASTO PANI WALEWSKA ( Pychotka )

Ostatni odcinek to krem budyniowy. Na to wyłóżcie masę budyniową i przykryjcie ostatnim blatem (również orzechami do góry)
35 Zapisać
szynka glazurowana - peklowanie część 3

szynka glazurowana - peklowanie część 3

to póki co ostatni odcinek związany ze świątecznym peklowanym mięsem. to póki co ostatni odcinek związany ze świątecznym peklowanym mięsem
24 Zapisać
Łosoś na wodzie a'la Okrasa

Łosoś na wodzie a'la Okrasa

1 dymka - biała część i szczypiorek (akurat ten ostatni u mnie "wyszedł" jeszcze podczas śniadania, musiałam się obyć bez). 1 dymka - biała część i szczypiorek (akurat ten ostatni u mnie "wyszedł" jeszcze podczas śniadania, musiałam się obyć bez)