Przepis na udo z indyka

Pieczone  udo z indyka babci Basi

Pieczone udo z indyka babci Basi

Tak przygotowane udo jest pyszne i nie zawiera zbędnych kalorii pod postacią dodawanego tłuszczu. Udko włożyć do naczynia żaroodpornego, wlać wodę(obok mięsa) i wkruszyć pól kostki mięsnej lub rosołowej
10 0
Galareta z indyka

Galareta z indyka

Postanowiłam zrobić galaretę z mojej indyczki. Do garnka włożyłam mięso z indyczki dodałam ziele angielskie i liść laurowy oraz włoszczyznę Gotowałam na małym gazie aby nie bulgotało
7 0
Lekki gulasz z indyka z dynią hokkaido

Lekki gulasz z indyka z dynią hokkaido

Gulasz z indyka z dynią hokkaido i marchewką. Profesjonalna certyfikowana doradczyni laktacyjna, wezwana do pomocy przy cycozwisie permanentnym powiedziała, że nie ma czegoś takiego jak dieta kobiety karmiącej, co cieszy mnie niepomiernie
3 0
Mój spsoób na ... galaretę....

Mój spsoób na ... galaretę....

Jeśli potrzebujemy więcej mięsa dodajemy golonkę przednią lub kawałeczek wołowiny, udo z kurczaka. Golonkę (ja chętniej korzystam z tylnej i to dwie, trzy - i, Boże broń, nie wyrzucam tłuszczu ani skóry), skrzydło z indyka (może być dwa - ze względu na mięso, aby galareta nie była tylko "ściętą wodą"), kurze łapki, które po ugotowaniu zwykle daję pieskowi, a przed ugotowaniem dokładnie czyszczę i usuwam wszelkie zgrubienia oraz (jeśli są) pazury, nóżki świnki (także dokładnie wyczyszczone, nie mają co prawda zbyt dużo mięsa, ale zapewniają tak pożądaną kleistość galarety)
4 0