Przepis na udko indycze

0 Zapisać
udka indycze pieczone w marynacie

udka indycze pieczone w marynacie

Aromatyczne i delikatne mięsko, które robi się samo. ) Można je upiec w rękawie lub w brytfance wyłożonej folią aluminiową z przykryciem również z tej folii
120 Zapisać
Pieczone udko z indyka

Pieczone udko z indyka

Zazwyczaj kupuję pałeczki z udek indyczych, które są w sam raz na jedną dużą porcję, lub na dwie mniejsze, a zresztą ta część udźca indyczego najbardziej mi smakuje
0 Zapisać
Udka z indyka pod pierzynką z pora

Udka z indyka pod pierzynką z pora

Każde udko posmarować po wierzchu łyżką majonezu. Ja kupiłam już udka indycze bez kości, ale można w łatwy sposób kość usunąć sami
0 Zapisać
Indycze podudzia (wyluzowane) podwójnie faszerowane

Indycze podudzia (wyluzowane) podwójnie faszerowane

2 podudzia indycze. Kiedy znudzi mi się jakieś. danie, to wymyślam coś, żeby urozmaicić menu. A że święta za pasem więc okazji
9 Zapisać
"Domowy pasztet do smarowania"

"Domowy pasztet do smarowania"

Do garnuszka wlewamy zimną wodę, wkładamy do niej udka indycze i gotujemy na średnim ogniu. 1 kg wątróbki indyczej 1 kg udek z indyka 250 g dobrego, solonego masła główka czosnku duża cebula czosnkowa łyżeczka pieprzu czosnkowego 2 łyżeczki soli 0,5 l wody Przygotowanie
3 Zapisać
Indyk w sosie dyniowym z dyniowymi kopytkami

Indyk w sosie dyniowym z dyniowymi kopytkami

Dzisiaj na obiad udka indycze w sosie , a że zostało mi trochę musu z dyni to dodałam zarówno do kopytek jak i do mięsa jak szaleć to szaleć na całego
1 Zapisać
Grillowany indyk

Grillowany indyk

Kolejna propozycja na grilla. ). Składniki. 1 kg udek indyczych. 1/2 szklanki posiekanych szalotek. 1/4 szklanki posiekanej kolendry
1 Zapisać
PASZTET DROBIOWY II

PASZTET DROBIOWY II

Zdjąć skĂłrÄ™ z nóşek kurczaka i z golonki indyczej. UsunÄ…c koĹ›ci i ściÄ™gna z golonki indyczej,Â
1 Zapisać
Domowy rosół z makaronem

Domowy rosół z makaronem

kawałek szpondru, korpus kaczki, skrzydło indycze i dwa udka kurze. Rosół to zupa, która zdecydowanie kojarzy mi się z dzieciństwem
0 Zapisać
Wędliny domowe

Wędliny domowe

Wędliny wędzone dymem z drewna wiśni i olchy, na koniec podprawione gałązką jałowca. Szynka, boczek, schab, baleron
0 Zapisać
Potrawka pieczarkowa z gotowanym mięsem i szynką parmeńską - sposób na wykorzystanie resztek

Potrawka pieczarkowa z gotowanym mięsem i szynką parmeńską - sposób na wykorzystanie resztek

Bardzo proste i bardzo smaczne danie, w dodatku na jego przygotowanie nie potrzeba wiele czasu. Pozwala też wykorzystać mięso z rosołu, z którym zazwyczaj nie wiadomo co zrobić
0 Zapisać
Pasztet z gęsi z suską sechlońska

Pasztet z gęsi z suską sechlońska

Wątróbki gęsie i indycze usmażyłam na smalcu z cebulą. wątróbka gęsia i ewentualnie 2-3 indycze. Pasztet z gęsi był naturalną konsekwencją przerabiania całej gęsiej tuszki
0 Zapisać
Kociołek prowansalski

Kociołek prowansalski

4 udka indycze bez kości i skóry. Dania jednogarnkowe lubię przygotowywać, podobnie jak zapiekanki. Mało pracy, mało zmywania, a jedzonko pyszne
0 Zapisać
Drób świąteczny z historią w tle

Drób świąteczny z historią w tle

Indycze natrzeć solą i przyprawą. Wstawić do piekarnika, piec pod przykryciem około godziny, aş indycze będą miękkie
7 Zapisać
Udka indycze na ostro

Udka indycze na ostro

Składniki. 4 udka indyka. sos jogurtowo-miętowy. 150 ml jogurtu naturalnego. 0,5 świeżego ogórka. 1 łyżka suszonej mięty
5 Zapisać
Udziec indyczy zapiekany z porem i jablkiem

Udziec indyczy zapiekany z porem i jablkiem

- udka indycze - 4 jablka- 1 dyzy por (biala czesc)- oliwa- majeranek, sol, pieprz- biale wino- sok jablkowyUdka z indyka przyprawiamy majerankiem, sola i pieprzem i rumienimy je na oliwie
297 Zapisać
PRZEPISY KULINARNE NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE

PRZEPISY KULINARNE NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE

       Bigos staropolski     Faszerwane kotlety z piersi indyczej     Rewelacyjny schab gotowany      Roladki z polędwicy nadziewane    Udka z kurczaka w morelowej marynacie          SAŁATKI
52 Zapisać
Pasztet z gęsi

Pasztet z gęsi

- indycze golonki (bez skóry). Pierwsze pasztety robiłam z aptekarską dokładnością, musiało być takie a nie inne mięso i co do grama