Przepis na udka z gęsi pieczone

Pieczone gęsie udka z jabłkami

Pieczone gęsie udka z jabłkami

Na opakowaniu był przepis na pieczone udka w soku jabłkowym. Do głębokiego naczynia żaroodpornego wlać sok jabłkowy, ułożyć udka skórą do dołu, przykryć przykrywką i wstawić do ciepłego piekarnika
Pieczone gęsie udka

Pieczone gęsie udka

Moczone w solance, posypane ulubionymi ziołami i pieczone w niezbyt wysokiej temperaturze są wspaniałym świątecznym daniem
Gęś pieczona w winie i ziołach

Gęś pieczona w winie i ziołach

Gęś pieczona w winie i ziołach, a właściwie gęsie udka to pyszne lecz czasochłonne danie. W międzyczasie możemy polewać udka marynatą
Czas na gęsinę bo już się jej nie boję

Czas na gęsinę bo już się jej nie boję

 Zaczęliśmy od dokładnego obejrzenia i omówienia całych gęsich tuszy, potem była nauka ich trybowania i porcjowania na kilka sposobów - jak wyciąć piersi na półgęsek, jak wyluzować całą tuszę czy jak wytrybować udka - dostaliśmy dokładne wskazówki na ten temat i mieliśmy możliwość potrenowania pod okiem fachowców
Kołudzkie rendez-vous z jagnięciną i gęsiną

Kołudzkie rendez-vous z jagnięciną i gęsiną

jak zamarynować jagnięce żeberka przed pieczeniem i gęsie udka przed konfitowaniem. Gości – restauratorów i prasę przekonały praktycznie dania na ciepło degustacji , pieczone żeberka jagnięce , gulasz, wspomniana powyżej rolada i szynka podane z kaszą gryczaną i modrą kapustą smażoną na gęsim smalcu
Udka gęsi pieczone w czerwonej kapuście

Udka gęsi pieczone w czerwonej kapuście

Cebule pokroić w półplasterki, poddusić na tłuszczu gęsim (tym, który. z cytryny,. nogi gęsie,. gęsiarki posmarować tłuszczem gęsim, na dnie ułożyć warstwę kapusty następnie
Udka gęsie pieczone w czerwonym winie

Udka gęsie pieczone w czerwonym winie

Udka gęsie pieczone w czerwonym winie – przepis. Wkładamy nogi gęsi po czym polewamy łyżką udka sosem, w sosie obok udek zanurzamy również kawałki pietruszki, dorzucam żurawinę
Gęsie Udka Pieczone z Kartofelkami

Gęsie Udka Pieczone z Kartofelkami

Udka umyć, osuszyć, i dobrze natrzeć solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i majerankiem. Włożyć do naczynia żaroodpornego skórą do dołu, przykryć szczelnie pokrywą lub folią spożywczą i włożyć na noc do lodówki