Przepis na udka w woreczku

363 Zapisać
Soczyste udka z kurczaka z warzywami

Soczyste udka z kurczaka z warzywami

Upieczone w woreczku, dzięki czemu nie spiecze się zanadto i będzie bardziej soczyste. Mieszankę przypraw przygotowałam siegająć po zawartość szafki kuchennej
29 Zapisać
Udka kurczaka w marynacie teriyaki ze śliwkową nutą

Udka kurczaka w marynacie teriyaki ze śliwkową nutą

Marynowane, pieczone w piekarniku udka kurczaka nie wymagają właściwie żadnych przygotowań, no i są pyszne
27 Zapisać
Udka w marynacie słodko-pikantnej

Udka w marynacie słodko-pikantnej

Udka ponacinać, natrzeć mocno marynatą i wstawić na minimum godzinę do lodówki. Sekret udek tkwi w marynacie lekko słodkawej i pikantnej
5 Zapisać
Pieczone udka z kaczki

Pieczone udka z kaczki

Fakt, to nie była kura a piękna kaczuszka Musieliśmy nieco zmienić nasze plany kulinarne i tak oto powstało kilka propozycji którą jedną z nich dzisiaj polecamy czyli udka z kaczki w marynacie z pomarańczy, czosnku i tymianku
4 Zapisać
Udka pikantne z miodem

Udka pikantne z miodem

Najbardziej lubię na obiad pieczone udka z miodem, tym razem przygotowałam przepis na udka pikantne z miodem i czosnkiem
4 Zapisać
Udka z kurczaka pieczone z pomarańczami i czosnkiem

Udka z kurczaka pieczone z pomarańczami i czosnkiem

Udka myjemy i osuszamy przy pomocy papierowego ręcznika.    Pałki z kurczaka w pomarańczach to idealne danie obiadowe  sytuacji , gdy macie nakarmić dużo osób, a nie chcecie się zbytnio narobić
2 Zapisać
Soczyste udka z kurczaka w rękawie

Soczyste udka z kurczaka w rękawie

Następnie przekładamy mięso do rękawa do pieczenia, zabezpieczamy z obu stron, pozostawiając trochę luzu w woreczku - w czasie pieczenia woreczek będzie rósł
2 Zapisać
Udka z kurczaka po tajsku

Udka z kurczaka po tajsku

Aby wzbogacić ryż jaśminowy po tajsku przygotujemy udka z kurczaka po tajsku. Ponownie pomieszamy w garach kuchni tajskiej
2 Zapisać
Udka w glazurze miodowo-czosnkowej. Puree paprykowo-ziemniaczane.

Udka w glazurze miodowo-czosnkowej. Puree paprykowo-ziemniaczane.

Udka kurczaka - uda, nie podudzia - upiekłam w lepkiej glazurze z miodu i czosnku , tak, aby były rumiane i pełne smaku
2 Zapisać
Udka z złocistej marynacie.

Udka z złocistej marynacie.

Ponadto soczyste udka to idealna opcja na trwający mundial. Przepis można wykorzystać również do przyrządzenia skrzydełek Polecam
2 Zapisać
Gęsie udka Sous Vide

Gęsie udka Sous Vide

Udka osuszam dokładnie ręcznikiem papierowym i przekładam do osobnych torebek. Mięso z gęsi jest wspaniałe, pod warunkiem, że zostanie właściwie przygotowane
0 Zapisać
Udka z kurczaka w marynacie teriyaki

Udka z kurczaka w marynacie teriyaki

Pieczone udka kurczaka to pomysł na ciepłą kolację w środku tygodnia. Nie wymagają wielu przygotowań. Wymagają jedynie dobrego planowania - kurczaka trzeba marynować, najlepiej kilka godzin
0 Zapisać
Faszerowane udka z pistacjami

Faszerowane udka z pistacjami

Z każdego udka ściągamy skórkę, starając się jej nie uszkodzić. W ostatnim przepisie napisałam, że skórki ściągnięte z udek kurczaka możemy wykorzystać do innej potrawy
5 Zapisać
Miodowo musztardowe udka z kurczaka

Miodowo musztardowe udka z kurczaka

Miod , ocet, czosnek, musztarde , olej i ziola wymieszaj w misce lub w woreczku, wloz przygotowane udka z kurczaka wymieszaj z marynata i odstaw o lodowki na minimum godzine, najlepiej na cala noc
84 Zapisać
Domowa Kanapka Gyros

Domowa Kanapka Gyros

w porównaniu do niektórych serwowanych w budkach z kebabem. Dosłownie oderwane od ust. lepiej jest je wtedy kroićUdka pozbawić kościWszystkie przyprawy ze sobą wymieszać, dodać ocet/sok z cytryny i olej i zrobić z tego papkę
82 Zapisać
Sałatka z pieczarkami i kurczakiem wg Aleex

Sałatka z pieczarkami i kurczakiem wg Aleex

Udka kurczaka (bez skóry) pokroić w kosteczkę. Udka kurczaka. Uff, mija zwariowany tydzień. Wczoraj złapałam trochę oddechu, za to dziś od rana biegałam jak szalona
50 Zapisać
KRUPNIK TRADYCYJNY

KRUPNIK TRADYCYJNY

Porządnie opłukać pod bieżącą wodą. Skrzydełka również opłukać. W średniej wielkości garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę rosołową, mięso i przyprawy
26 Zapisać
Rolady idealne - technika rozbijania filetów drobiowych na rolady i kotlety

Rolady idealne - technika rozbijania filetów drobiowych na rolady i kotlety

wywar, wywar driobiowy, rosół, drób, udka drobiowe, kurczak, skrzydełka drobiowe, por, marchewka, pietruszka, seler, fenkuł, pieczarki, goździki, białe wino, tymianek, bulion, kuchnia polska, mięso, rosol, podstawy