Przepis na tuszka z królika

Królik po myśliwsku

Królik po myśliwsku

Moja ciocia jako dodatek do tego królika podała nam pieczone ziemniaki z rozmarynem i uważam, że to idealny dodatek do tego dania
Soczysty królik z pieca

Soczysty królik z pieca

Mięso z królika, należy do mięs, które nie cieszą się zbyt dużą popularnością. Zwykle sięgamy po kurczaka, kaczkę czy mięso wieprzowe
Jak przyrządzić królika?

Jak przyrządzić królika?

Dania z królikaszczególnie popularne we Francji, w Polsce niestety jest to mięso niedoceniane. Mięso królicze jest bardzo cenne pod względem odżywczym, dlatego zaleca się, aby spożywały je przede wszystkim rozwijające się osoby – dzieci, młodzież, jak i osoby osłabione chorobą czy starsze
Królik w sosie pomidorowym

Królik w sosie pomidorowym

Po tym czasie obsmażam kawałki królika na maśle klarowanym. Na Święta tradycyjnie, królik musi być, w pasztecie i jako danie obiadowe
Królik duszony z kurkami

Królik duszony z kurkami

) A w przedsmaku grzybobrania zapraszam na królika, duszonego w kurkowym sosie. Obudziły mnie krople deszczu, głucho dudniące o parapet
Królik pieczony z warzywami

Królik pieczony z warzywami

Mięso królika charakteryzują nie tylko walory smakowe, lecz także dietetyczne. Niska zawartość cholesterolu, bogactwo aminokwasów i witamin, szczególnie z grupy B
nieszybki królik w jabłkach i białym winie

nieszybki królik w jabłkach i białym winie

- królika dokładnie musimy umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze porcje. Królik nie wymaga wiele pracy, tylko wiele czasu, dlatego dobrze jest go przygotować kiedy nigdzie nam się nie spieszy
Królik w sosie musztardowym

Królik w sosie musztardowym

Teraz królików już nie ma i chyba mi przeszło i gdy zobaczyłam tuszkę w sklepie nie mogłam się jej oprzeć by zrobić pysznego królika w sosie
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie

Tuszkę królika podzielić na porcje. Do wywaru wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Podawać z warzywami z wywaru oraz buraczkami
Babciny królik i duszona marchewka

Babciny królik i duszona marchewka

Dziś przedstawiam przepis na królika wg mojej ukochanej Babci. ) Przepis przekazany z ust do ust, podawany miarami "trochę", "na oko", "mniej więcej"
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie

-) Za pierwszym razem nie chciałam porywać się na skomplikowane przepisy, dlatego wybrałam bardzo popularnego królika w sosie śmietanowym
Królik duszony w sosie śmietanowym

Królik duszony w sosie śmietanowym

Umytą i dokładnie osuszoną tuszkę królika dzielę na równe kawałki. Delikatne królicze mięso w kremowym sosie może być alternatywą dla kurczaka, bo smakuje troszkę podobnie