Przepis na tort na spodzie biszkoptowym

Makowiec na biszkoptowym spodzie

Makowiec na biszkoptowym spodzie

Puszysty biszkopt – baza wielu ciast i tortów. Jedyną rzeczą, która go wyróżnia na tle innych, mniej lub bardziej tradycyjnych, jest odwrotny sposób jego pieczenia – najpierw wierzchnia masa makowa a potem spód – po wyjęciu z formy wszystko trafia na swoje miejsce
0 0
Tęczowy tort

Tęczowy tort

Tęczowy tort jest tortem biszkoptowym przełożonym kremem śmietankowym zatem jest więc tortem lekkim, za jakim przepada większość z nas
108 0
Tort potrójnie kokosowy

Tort potrójnie kokosowy

Płatki kokosowe przyrumienić na patelni, ostudzić je i obsypać nimi boki tortu. Kakaowe, puszyste, biszkoptowe blaty delikatnie nasączone likierem kokosowym, przełożone masą, która przypomina nadzienie batonika bounty- mocno kokosową, słodką, gęstą oraz kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone- dla równowagi lekkim i delikatnym
69 0
Tort Mojito

Tort Mojito

Tort przeczekał cały sezon letni prosząc się o publikację, a jest tak pyszny, şe na prawdę nie mogę czekać do przyszłego roku
38 0
Tort z gruszkami

Tort z gruszkami

Na dolnej część ciasta rozsmarować dżem, nałożyć gruszki (część zostawić do dekoracji), przykryć blatem biszkoptowym, nałożyć połowę śmietany, przykryć ostatnią częścią ciasta
5 0

Tort truskawkowy

Ubić jajka z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Pod koniec dodać gorącą wodę, a następnie delikatnie domieszać mąkę z proszkiem do pieczenia
112 0