Przepis na tort misiu

51 Zapisać
TORT OREO

TORT OREO

Jeden z najlepszych tortów jakie w życiu jadłam. 2 tortownice o śr. 1 i 1/4 szkl mąki tortowej. Ciasto pieczemy w dwóch tortownicach o średnicy 24cm, których dno wykładamy papierem do pieczenia przez 35 -40 minut. Na wierzchu układamy ostatni blat ciasta i pokrywamy jego powierzchnię oraz boki ciasta pozostałym kremem, pozostawiając około 7-8 łyżek na rozetki wieńczące wierzch tortu. Tak przygotowany tort umieszczamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc w lodówce, z której wyjmujemy 15 minut przed podaniem. źródło 1 i 1/4 szkl mąki tortowej
32 Zapisać
Tort sernikowy.

Tort sernikowy.

Połączenie tortu czekoladowego i. „krem” do tortów, gdyż jest twardy i dobrze trzyma się całości. część tortownicy dokładnie obwinąć folią aluminiową
Więcej przepisów na %s strony