Przepis na tort marcinek

4 Zapisać
Tort marcinek

Tort marcinek

Absolutnie genialny tort. Każdy oddzielnie pieczemy w tortownicy o średnicy 26 lub 28 cm, w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu), aż placek będzie złocisty (kilka minut, trzeba obserwować, bo każdy piekarnik piecze inaczej)
3 Zapisać
Tort Marcinek

Tort Marcinek

Tort najlepiej schłodzić przez noc w lodówce. Dzisiaj przedstawiam prostszą wersję, marcinek lany, bez wałkowania, z podanych składników wyszło mi 9 placków, jak na moje potrzeby wystarczająco
2 Zapisać
''TORT MARCINEK''

''TORT MARCINEK''

Każdy kawałek rozwałkować bardzo cienko ( jak na makaron ) wykroić koło o średnicy małej tortownicy. Boki tortu można zostawić bez ozdoby lub posmarować masą i pokruszonym plackiem-Jeden placek można zostawić i pokruszyć ,wykorzystując do ozdoby wierzchu lub boków torcika
0 Zapisać

Tort Marcinek

Podzielić na 10 - 11 równych części , każdą z nich cienko rozwałkować (jak na makaron) i piec osobno w dużej tortownicy (nie trzeba smarować jej tłuszczem) w temperaturze ok
Więcej przepisów na %s strony