Tort kawowy to pyszny deser, który jest idealny na każdą okazję. Jego smak jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Składa się z ciasta biszkoptowego, kremu kawowego i bitą śmietaną. Ciasto biszkoptowe jest delikatne i chrupiące, a krem kawowy ma intensywny smak i aromat. Na wierzchu tortu można udekorować go bitą śmietaną lub czekoladą. Tort kawowy jest bardzo szybki i prosty do przygotowania, dlatego jest idealnym deserem na spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi.

Przepis na tort kawowy

Składniki:

  1. 3 szklanki mąki pszennej
  2. 1 szklanka cukru
  3. 4 jajka
  4. 1/2 szklanki oleju
  5. 1/2 szklanki mleka
  6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  7. 1/2 szklanki gorącej wody
  8. 1/4 szklanki kawy rozpuszczalnej
  9. 3 łyżki cukru pudru
  10. 250 ml śmietany 30% lub 36%

 

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz