Przepis na tort jeż jak zrobić

116 Zapisać
Tort orzechowy

Tort orzechowy

Przekładamy tort dwoma warstwami kremu, ostatnia będzie na górę i dookoła tortu i tutaj możemy ułożyć krem na gładko, ja zawsze łyżką formuję takie czubki jakby kolce jeża (dużą łyżką delikatnie podciągam do góry, jakbym przyklepywała trochę, krem przykleja się do łyżki i przy podciąganiu formuje się w taki czubek jak na zdjęciu)
55 Zapisać
Przyjęcie dla dzieci - część I. Udawane Pomarańcze

Przyjęcie dla dzieci - część I. Udawane Pomarańcze

Tort. Do jedzenia są głównie cukierki, żelki, pianki marshmallow, chrupki, prażynki i chipsy, do picia słodzone napoje i dobrze, jeżeli choćby coca-coli nie ma
0 Zapisać
Jak mrozić ciasto?

Jak mrozić ciasto?

Zamrozić możemy również torty, serniki czy makowiec. Takie ciasto możemy potem wykorzystać do zrobienia bajaderki lub maślanego jeża
10 Zapisać
Tort jeż

Tort jeż

Z dwóch migdałów zrobić nosek oraz oczka. Ten tort został przygotowany na chrzciny mojej siostrzenicy. Z okruszków formujemy pyszczek jeża
32 Zapisać
Tort - pies czekoladowo-śmietanowy

Tort - pies czekoladowo-śmietanowy

Chciałabym Wam dzisiaj pokazać torcik jaki robiłam niedawno na urodziny mojego synka. Można zrobić go z połowy składników użytych do kremu czekoladowego zastępując gorzką czekoladę - białą
6 Zapisać
Ciasto warstwowe - layered cake

Ciasto warstwowe - layered cake

Dno tortownicy posmarować pierwszą warstwą ciasta. Długo podchodziłam do tego ciasta, jak pies do jeża,
3 Zapisać
Podsumowanie akcji "Kokosowe wariacje"

Podsumowanie akcji "Kokosowe wariacje"

Tort malinowo-kokosowy. Pudding ryżowy z kokosem, budyniem jeżynowym i bezą. Cukiniowa owsianka jak rafaello
1 Zapisać
Pączki

Pączki

Nadziewałam pączki dopiero po usmażeniu, by konfitura nie wyciekała podczas smażenia (szprycą do dekoracji tortów, z długą końcówką)
0 Zapisać

Zakochany Jeż - tort z ozdobami z domowej masy cukrowej

Jeśli chcemy zrobić kolorową masę, dodajemy barwnik na etapie mieszania glukozy z żelatyną. Wierzch tortu nakrywamy resztą kremu, wygładzamy i zdobimy - kremem, ozdobami cukiernicznymi, bitą śmietaną, biszkopcikami - pełna dowolność