Przepis na topinambur potrawy

Topinambur smażony

Topinambur smażony

Topinambur smażony to mój spontaniczny, prosty i szybki twór kulinarny, sporządzony z tej niezwykłej, choć coraz bardziej popularnej w Polsce rośliny
3 0
Risotto z topinamburem

Risotto z topinamburem

Topinambur. Topinambur, warzywo na długo zapomniane, dziś wraca do łask. Cieszy mnie to bardzo, gdyż topinambur w kuchni daje nam mnóstwo możliwości
1 0
Fasolka z Bretanii i topinambury

Fasolka z Bretanii i topinambury

Niedawno czytałam, jak ktoś się wyśmiewał z powszechnie znanej w naszym kraju fasolki po bretońsku, jako z potrawy w Bretanii kompletnie nieznanej
0 0
Zupa ziemniaczana z ciecierzycą i lubczykiem ogrodowym

Zupa ziemniaczana z ciecierzycą i lubczykiem ogrodowym

Krem z bulw topinamburu. topinambur, wege, zupa, 2015. topinambur, wege, zupa, 2015. topinambur, wege, zupa, 2015. topinambur, wege, zupa, 2015. topinambur, wege, zupa, 2015. topinambur, wege, zupa, 2015. Składniki1 l 500 ml wywaru wołowego (przygotowałam go na dużych kostkach ogonowych) lub Twojego ulubionego (patrz Wywary)8 średniej wielkości ziemniaków, obierz, każdy przekrój wzdłuż na pół, następnie w poprzek na plasterki o grubości 0,5 cm150 g suchych nasion ciecierzycy3 średniej wielkości pieczarki, obierz, każdą przekrój wzdłuż na 4 części, następnie w poprzek na plasterki o grubości 0,5 cm1 cebula, obierz i pokrój w mała kostkęsól, czarny pieprz4 łyżeczki suszonego lubczyku ogrodowego do zupyparę szczypt lubczyku suszonego lub świeżego do wykończenia potrawyok
19 0