Przepis na szynka suszona włoska

1 Zapisać
Błyskawicza włoska brukselka

Błyskawicza włoska brukselka

)Szybka włoska brukselka300 g brukselki  sól50 g wędzonej mozzarelliłyżka otrębów owsianych3 plasterki szynki dojrzewającej1 łyżeczka suszonej bazylii1 ząbek czosnku- brukselkę płuczemy dokładnie i każdą z nich kroimy na pół- w garnku zagotowujemy 2-3 szklanki osolonej wody- brukselkę wkładamy na wrzącą wodę i gotujemy 3-4 minuty- w tym czasie na patelni prażymy otręby owsiane- następnie zdejmujemy otręby i podsmażamy pokrojoną w kostkę szynkę- do miski ścieramy, na drobnych oczkach, mozzarelle, wkładamy otręby, bazylię i posiekany ząbek czosnku- brukselkę wyciągamy z garnka i przelewamy zimną wodą, a następnie dokładamy do smażącej się szynki, trzymamy na ogniu około 1-2 minut, następnie wyłączamy ogień i wsypujemy zawartość miski z mozzarellą, szybko mieszamy- pod wpływem ciepła ser się roztopi, a smak czosnku i ziół uwolni się- podajemy na ciepłoSmacznego. )Szybka włoska brukselka Szybka włoska brukselka 300 g
Więcej przepisów na %s strony