Przepis na szybka masa orzechowa

Praliny z masą orzechową

Praliny z masą orzechową

Cala masa (musicie podzielić przez ilość sztuk jaka Wam wyjdzie, w zależności jakie macie foremki) 4 łyżki oleju kokosowego
Rolada z masą orzechową :)

Rolada z masą orzechową :)

Masa orzechowa. Masa. Rolada ta jest na kruchym cieście z masą orzechową.  Przygotowuje się ją bardzo szybko
ORZESZKI   Z  MASĄ  ORZECHOWO - MLECZNĄ

ORZESZKI Z MASĄ ORZECHOWO - MLECZNĄ

MASA. Masło ucieramy mikserem z cukrem, dalej ucierając dodajemy po łyżce masy orzechowej aż całą wyrobimy, na koniec wlewamy wódkę, mieszamy i masa gotowa (jest troszkę lejąca ale szybko zastyga)
Biszkopt z masą orzechową

Biszkopt z masą orzechową

Z tym ciastem to same problemy były. To znaczy właściwie tylko jeden problem, ale za to poważny. Bo Madzia wymyśliła sobie, że kupi orzechy włoskie w skorupkach
Sernik z Masą Krówkową Orzechową

Sernik z Masą Krówkową Orzechową

MASA SEROWA. Starałam się nie miksować zbyt długo, aby nie napowietrzyć masy, gdyż mocno napowietrzona masa mocno urośnie, ale potem równie mocno opadnie
Kruche babeczki z masą orzechową

Kruche babeczki z masą orzechową

Masa orzechowa. babeczki około 25 minut, aż ciasto i masa orzechowa lekko zbrązowieją. babeczki około 25 minut, aż ciasto i masa orzechowa lekko zbrązowieją
Sernik orzechowy (najlepszy!)

Sernik orzechowy (najlepszy!)

Masa orzechowa. Masa serowa. Masa orzechowa. Masa serowa. Serniki piekę zwykle na specjalne okazje. Uwielbiam je, a odkąd spróbowałam sernika kajmakowego, często zdarzało mi się powtarzać ten przepis
Rogaliki Orzechowe

Rogaliki Orzechowe

 .  . W końcu po wielu trudach. Przepis na rogaliki orzechowe. ) Wyszły smaczne, choć uważam, że z marmoladą byłyby sto razy lepsze
Masło orzechowe

Masło orzechowe

Nastepnie masa będzie się robiła coraz bardziej mokra i płynna. Maslo orzechowe to moje ukochane smarowidło
Orzechowy miodownik z kremem z kaszy manny i karmelem

Orzechowy miodownik z kremem z kaszy manny i karmelem

Masa. *Masa podczas stygnięcia odpowiednio zgęstnieje. cukier rozpuszczamy w szerokim rondlu o gładkim dnie, kiedy zacznie przyjmować złocistą barwę zdejmujemy z ognia i dodajemy powoli i ostrożnie zimną śmietankę, cały czas mieszając (uważając, żeby się nie oparzyć, masa może pryskać i mocno parować)
Babka orzechowa - prosto i smacznie!

Babka orzechowa - prosto i smacznie!

Babka orzechowa*. Za każdym razem gdy dostaję jakaś książkę kulinarną, mój tata się pyta kiedy będę z niej coś piec, moja odpowiedź to