Przepis na szponder z kością

12 Zapisać
Wietnamska zupa pho

Wietnamska zupa pho

Azjatyckie przysmaki, Gotowanie, Mięsa, Zupy. Zupa pho czyli wietnamski rosół. Gotujemy go na wołowinie, najlepiej na ogonie wołowym, ale można też użyć szpondra
10 Zapisać
Jak zrobić idealny rosół

Jak zrobić idealny rosół

- Dobrze jest dodać szponder wołowy. zdrowy, esencjonalny rosół, musi on zawierać mięso z kością. Rosół nazwałabym jedną z najszlachetniejszych polskich zup
5 Zapisać
Rosół - instrukcja obsługi

Rosół - instrukcja obsługi

Szponder, karkówka lub łopatka. Cielęcina z kością, podobnie jak wołowina, z przedniej części, lub tzw nerkówka lub górka, czyli fragment mięsa z tylnej krzyżowej wraz z nerką
4 Zapisać
Zupa Pho bo

Zupa Pho bo

Każdy kulinarny entuzjasta, który od czasu do czasu bywa w Warszawie, był kiedyś na ul. Chmielnej w wietnamskim barze Toan Pho
3 Zapisać
Rosół Domowy

Rosół Domowy

szponder. Rosół to zupa idealna jako baza do dań i innych zup. Gościł w moim rodzinnym domu zawsze w niedzielę, więc moje wspomnienia z nim związaneniezwykle przyjemne
3 Zapisać
Niedzielny rosół

Niedzielny rosół

szponder, rostbef). Rosół – królowa polskich zup. szponder, rostbef). Ma same zalety. zawiera proste składniki, nie wymaga dużo zachodu przy gotowaniu, nie pozostawia dużo garów do mycia, do tego można z niej zrobić szereg innych zup
3 Zapisać
Pasztet drobiowo - wołowy

Pasztet drobiowo - wołowy

Szponder i kurczaka bardzo dokładnie myjemy. Jest to najlepszy sposób na zagospodarowanie mięsa z rosołu
2 Zapisać
WOŁOWINA

WOŁOWINA

rumsztyk z kością świetnie sprawdza się w zupach, pieczeniach, kotletach z kostką. WOŁOWINA(Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę i )Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA
2 Zapisać
Jak ugotować idealny rosół?

Jak ugotować idealny rosół?

Z wołowiny wybieramy kawałki z kością, czyli najlepsze będą szponder, łata, kark, mostek. Rosół – nasza duma narodowa
1 Zapisać
Rosół wołowo-drobiowy. P.S. Sto lat Kochanie!

Rosół wołowo-drobiowy. P.S. Sto lat Kochanie!

Dobre mięso - lubię rosół z dodatkiem mięsa wołowego (szponder, antrykot), to nie musi być wielki kawałek
1 Zapisać
Bulion. Lane kluski. Rosół wołowy z grzybowymi kluseczkami

Bulion. Lane kluski. Rosół wołowy z grzybowymi kluseczkami

Miałam wołowinę z kością i już nie dodawałam innego mięsa, jak to zwykle robię bo najbardziej lubimy rosół na różnych rodzajach mięs
1 Zapisać
SPECIALITE DE LA MAISON   “CO MI W DUSZY GRA”- czyli wszystko o moim  rosole

SPECIALITE DE LA MAISON “CO MI W DUSZY GRA”- czyli wszystko o moim rosole

Może być też szponder, ale wtedy rosół jest tłuściejszy. Najczęściej jest to wołowina z kością czyli rostbef i drób ze wsi
1 Zapisać
Rosół z pieczarkami i pulpecikami

Rosół z pieczarkami i pulpecikami

szponder, marchewka i grzybekz rosołu. Nie ma nic lepszego niż rosół u mamy czy babci. Szponder obieramy – to znaczy zdejmujemy z niego chude mięso, które bardzo łatwo powinno odchodzić od kości i błon
1 Zapisać
Pho bo czyli bulion wietnamski z plastrami wołowiny i warzywami

Pho bo czyli bulion wietnamski z plastrami wołowiny i warzywami

szponder). Kilogram wołowiny z kością (np. Nie jestem jakimś szczególnym fanem zup. Jeśli jakieś przyrządzam, to przeważnie zimą, kiedy czuję potrzebę solidnego rozgrzania
1 Zapisać
Tradycyjny rosół domowy

Tradycyjny rosół domowy

szponder, antrykot) - można pominąć. wołowiny z kością (np. Zastanawiałam się czy przyznawać się do tego, że mimo, iż jestem fanką zup, bloguję/gotuję od kilku lat, to taki tradycyjny, domowy rosół zrobiłam po raz pierwszy
1 Zapisać
Jesienny rosół - podejście drugie

Jesienny rosół - podejście drugie

W ramach akcji "Rosół przez cały rok" gotowałam rosół jesienny niecałe dwa tygodnie temu (przepis TUTAJ)
0 Zapisać
Rosół drobiowo wołowy

Rosół drobiowo wołowy

Dobry rosół wymaga czasu. Trzeba go gotować długo, na małym ogniu. Potrzebuje dobrego mięsa i dużo warzyw
0 Zapisać
Francuska zupa cebulowa

Francuska zupa cebulowa

Zupa jest nie tylko bardzo smaczna. Cebula i czosnek sprawiają, że ma duży potencjał w zwalczaniu przeziębień