Przepis na sznycle cielęce

0 Zapisać
sznycel cielęcy w maku z sosem z palonego masła i jabłka

sznycel cielęcy w maku z sosem z palonego masła i jabłka

2 plastry szynki cielęcej. 2 plastry szynki cielęcej. Zwariowaliśmy, jak zobaczyliśmy ten przepis Aleksandra Barona w jego książce "Przepisy i opowieści"
0 Zapisać
Sznycle cielęce z pieczarkami i mozzarellą

Sznycle cielęce z pieczarkami i mozzarellą

Gorące sznycle podawać przykryte pieczarkami. Bardzo smaczne i delikatne kotlety cielęce podane z roztopionymi plastrami sera mozzarella oraz duszonymi na maśle pieczarkami
2 Zapisać
Sznycel wiedeński z jajkiem sadzonym

Sznycel wiedeński z jajkiem sadzonym

Sznycel wiedeński to sznycel nad sznycle – wzorzec. Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszny sznycel
0 Zapisać
Sznycel wiedeński, czyli Wiener Schnitzel

Sznycel wiedeński, czyli Wiener Schnitzel

Sznycle podaje się koniecznie z kawałkiem cytryny, której sokiem należy skropić mięso tuż przed jedzeniem
0 Zapisać
Sznycel cielęcy w sosie maślano estragonowym z domowymi frytkami

Sznycel cielęcy w sosie maślano estragonowym z domowymi frytkami

W międzyczsie, na dużym ogniu rozgrzej nieprzywierającą patelnię, wlej resztę oliwy, sznycle oprusz sola i pieprzem, wrzuć na patelnie i smaż 4min z każdej strony
0 Zapisać
Wiener Schnitzel (sznycel wiedeński)

Wiener Schnitzel (sznycel wiedeński)

Instrukcje Sznycle rozbijamy tłuczkiem na grubość ok. Sprawione sznycle obsypujemy z obu stron mąką, następnie zanurzamy w jajku, a na koniec obtaczamy w bułce tartej – ale raczej luźno, aby panierka nie była nadmiernie ubita
0 Zapisać
Austria: Wiener schnitzel (sznycel wiedeński)

Austria: Wiener schnitzel (sznycel wiedeński)

W Austrii z jada się sznycle z sałatką ziemniaczaną. 2 sznycle cielęce (500g). Sznycel wiedeński to panierowany kotlet cielęcy smażony na maśle i podawany z plastrem cytryny, w Polsce, z jajkiem sadzonym
122 Zapisać
Kotlet szwajcarski  babci Basi

Kotlet szwajcarski babci Basi

Sznycle składamy na pół. Przygotowane sznycle najpierw panieruj w mące,. Na nim smażymy sznycle na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor
3 Zapisać
Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu)

Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu)

Gotowe sznycle panierujemy w mące, jajku, a na koniec w bułce. cielęce lub grubsze plastry schabu. cielęce lub grubsze plastry schabu
2 Zapisać
Kotlet schabowy po wiedeńsku

Kotlet schabowy po wiedeńsku

Proponuję wariację na temat sznycla po wiedeńsku - jednak zamiast cielęcego sznycla użyłem zwykłego schabu
2 Zapisać
WOŁOWINA

WOŁOWINA

WOŁOWINA(Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę i )Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA
2 Zapisać
Mielone sznycelki w śmietanie

Mielone sznycelki w śmietanie

Na sznycle najlepszy jest kawałek szynki cielęcej, samodzielnie zmielony. Bardzo smaczne i proste mielone sznycelki w śmietanie nie wymagają ani dużo czasu, ani skomplikowanych składników, a muszę przyznać, że takie dania lubię najbardziej
1 Zapisać
Cielęcina w sosie sardelowym

Cielęcina w sosie sardelowym

Kupiłam cielęce sznycle. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć sznycle na złoto z obu stron. Niestety nie udało się kupić cielęcej polędwicy na medaliony - no dobra , nawet nie próbowałam
1 Zapisać
Cordon bleu

Cordon bleu

Czyli tradycyjny kotlet Szwajcarski. Aż wstyd, że do tej pory nie było u mnie na blogu tego przepisu…. Otóż, to kotlet nadziewany serem i szynką, panierowany oraz smażony
1 Zapisać
Obiad w Toruniu – Szeroka 9

Obiad w Toruniu – Szeroka 9

Sznycel cielęcy fot. D. SzymborskaNie łatwo było coś znaleźć. W sieci żadnych dobrych rekomendacji, w jednej polecanej byliśmy rok temu i było fajnie ale bez rewelacji
0 Zapisać
Cytrynowa saltimbocca z kurczaka

Cytrynowa saltimbocca z kurczaka

Dzień dobry,. Gdy szukam pomysłu na szybki obiad w tygodniu, pierś z kurczaka przychodzi mi z pomocą. W kilka chwil mogę wyczarować z niej bardzo wiele dań, muszę się tylko zatroszczyć o to, aby nie wyszła sucha
0 Zapisać
Pulpety i klopsy wg mojej Teściowej - My Mother in law's meatballs - Le polpette di mia Suocera

Pulpety i klopsy wg mojej Teściowej - My Mother in law's meatballs - Le polpette di mia Suocera

500-600 g mielonego mięsa cielęcego lub wołowego/17. Klopsiki z tego przepisu można wykonać na 2 sposoby, jako pulpety gotowane w sosie pomidorowym, lub jako pieczone w piekarniku sznycle lub smażone na oleju klopsy (patrz foto poniżej). 500-600 g mielonego mięsa cielęcego lub wołowego/17
0 Zapisać
Apfelstrudel moja miłość

Apfelstrudel moja miłość

W domu babci na wzór austriacki jadało się od czasu do czasu sznycle cielęce - cieniuchne i dobrze wysmażone, podawane z cytrynką