Przepis na syrop z jarzębiny

Nalewka figowa

Nalewka figowa

Po tygodniu, gdy cukier się rozpuści i wyciągnie alkohol i smak z owoców, należy zlać słodki syrop i zmieszać go z wcześniej zlanym alkoholem
7 0
Nalewka śliwkowa – wytrawna

Nalewka śliwkowa – wytrawna

Po tym czasie do słoja z owocami dodać syrop przygotowany z cukru i drugiej porcji wody. Nalewka z różyNalewka z kukułekNalewka z jarzębiny (suszonej)Nalewka żurawinowaNalewka jeżynowaŚwiąteczna nalewka z jeżyn ½ kg śliwek
2 0
konfitura z aronii

konfitura z aronii

Przygotować syrop z wody i cukru, zalać nim przemrożoną aronię, pozostawić na kilkanaście godzin (swoją zalałam jednego dnia po pracy, a dalej robiłam kolejnego dnia)
1 0
Spritz po polsku

Spritz po polsku

Spritz po polsku czyli pyszny koktajl na bazie Cydru Green Mill z polskich jabłek (zamiast prosecco) i naturalnego syropu z krajowej jarzębiny, który zastępuje popularny aperol
0 0
Cała prawda o dżemach, konfiturach i marmoladach

Cała prawda o dżemach, konfiturach i marmoladach

Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji cukrów, pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego, otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców, z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych lub syropu skrobiowego
0 0