Przepis na surówka z pora i czerwonej fasoli

Kotlety z czerwonej fasoli a la de volaille

Kotlety z czerwonej fasoli a la de volaille

Na patelni podsmażam drobno pokrojoną cebulę, pokrojonego w półplasterki pora i seler naciowy. Długo się do nich zbierałam, książkę z której pochodzi przepis dostałam od babci dobrych kilka lat temu i zawsze intrygowały mnie kotlety z czerwonej fasoli ale ich czas nadszedł dopiero teraz
5 0
Sałata z ogórkiem rzodkiewką i szczypiorkiem

Sałata z ogórkiem rzodkiewką i szczypiorkiem

Babka majonezowa, wilgotna puszysta i mięciutka, najlepsza. sobota, 08, marzec 2014 Składniki. - 6 jaj (osobno żółtka i białka) - 2 szklanki cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka mąki ziemniaczanej - 1 średni. Pieczona biała kiełbasa czwartek, 10, kwiecień 2014 Składniki. - 6 szt białej surowej kiełbasy - 2,5 łyżki oleju rzepakowego - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka ziołowego pieprzu - 2 łyżki. Sałatka z tuńczyka wtorek, 25, luty 2014 Składniki. - 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym - 1 puszka kukurydzy - 3 całe jajka gotowane - 6 średnich ogórków konserwowych. Bezglutenowe czekoladowe ciasteczka z amarantusem środa, 19, marzec 2014 Składniki na ok. 10 ciasteczek. - 1 szklanka amarantusa ekspandowanego - 4 łyżki płatków owsianych (ja użyłam zwykłych, ale wiem, że są. Sałatka meksykańska niedziela, 23, luty 2014 Składniki. - 1 puszka czerwonej fasoli - 1 1/4 puszki ananasa - 1 pierś z kurczaka - 110 g żółtego sera - połowa sporego pora, części. 2 szklanki cukru. 1 szklanka mąki pszennej. 1 szklanka mąki ziemniaczanej. 1 średni. 6 szt białej surowej kiełbasy. 2,5 łyżki oleju rzepakowego. 1 łyżeczka soli. 1 łyżeczka ziołowego pieprzu. 2 łyżki. 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym. 1 puszka kukurydzy. 6 średnich ogórków konserwowych. 10 ciasteczek. 1 szklanka amarantusa. 4 łyżki płatków owsianych. 1 puszka czerwonej fasoli. 1 1/4 puszki ananasa. 1 pierś z kurczaka
13 0
pierś z kurczaka po chińsku

pierś z kurczaka po chińsku

Warzywa pokroić w słupki. Doprawić do smaku. Grzyby przygotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej ryżowy podsmażyć mięso na drugiej patelni przesmażyć warzywa na oleju sezamowym dołożyć mięso do warzyw przesmażyć jeszcze chwilę
10 0