Przepis na surówka do gołąbków

Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

Przyczyniły się do tego pozytywne opinie na jej temat. Musiałam przygotować ją osobiście, ażeby przekonać się czy faktycznie jest taka dobra i przywołuje na myśl tytułowe gołąbki
Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

do gołąbków (całe liście)do gołąbkowych wariacji na szybko do zupy jarzynowej typu kapuśniak z białej kapustydo sałatki (wykorzystuję tę "gorszą" połowę - pokrojone plastry kroję dość drobno na jako taką kostkę - jest świetnym wypełniaczem w sałatce ziemniaczanej czy z dodatkiem kukurydzy albo ryżu)
Surówka z młodych warzyw

Surówka z młodych warzyw

główkę kapusty, jeśli nie zużyjesz jej na surówkę, czy do gołąbków przyda ci. Surówka jest fantastyczna do pracy, jako dodatek
Surówka z czerwonej kapusty z bakaliami

Surówka z czerwonej kapusty z bakaliami

Ta surówka pasuje do większości mięsnych dań, do których. Do kotletów, pieczeni i gulaszów. Surówka z kapusty, która została mi po zrobieniu gołąbków
Gołąbki z młodej kapusty

Gołąbki z młodej kapusty

Uwielbiam młodą kapustę w każdej postaci - sezon zaczynam duszoną kapustą z koperkiem, potem zajadam się surówkami i innymi daniami - dzisiaj zapraszam na pyszne gołąbki z młodej kapusty
Pekińskie gołąbki - znaczy szybkie

Pekińskie gołąbki - znaczy szybkie

Jednak sam smak gołąbków (mielonego mięsa z dodatkiem ryżu oraz delikatnej (czytaj. "Gołąbki w kapuście" ograniczała się do pojedynczych zrywów w ciągu
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Z dodatkiem drobno poszatkowanej kapusty i cebuli. Dobrze przyprawione kminkiem, czosnkiem oraz słodką i ostrą papryką
Kasza jaglana z zieloną soczewicą

Kasza jaglana z zieloną soczewicą

Solimy do smaku, posypujemy natką pietruszki lub kiełkami i podajemy z surówkami. Zazwyczaj podajemy ją jako codzienne szybkie danie obiadowe, z zestawem surówek czy gotowanych warzyw, ale dobrze się też sprawdza jako farsz (np do nadziewanych papryk, czy gołąbków zawijana w liście młodej kapusty)
Kapusta pieczona – na dodatek

Kapusta pieczona – na dodatek

Jako dodatek – surówkę, lub jako główne danie – na przykład w postaci bigosu czy gołąbków. Zobaczcie, jak niewiele jej trzeba żeby wydobyć z niej to, co najlepsze
Biała kapusta z zasmażką

Biała kapusta z zasmażką

Białą kapustę i jej odmiany, a mam tu na myśli młodą kapustę wykorzystuje na różne sposoby, głównie do surówek i oczywiście na ciepło do zup i gołąbków
Gołąbki w liściach botwinki

Gołąbki w liściach botwinki

do gotowania. małe zawiniątka i choć nie jestem mistrzynią gołąbków, odważyłam się je zrobić. Farsz z mięsa z indyka nie jest tłusty za to aromatyczny, dobrze
Gołąbki w skórkach

Gołąbki w skórkach

i zdecydowanie inny smak. Inna wersja popularnych gołąbków. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Wystarczy podzielić, dodać sos, surówkę i gotowe
Czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach

Czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach

W kuchni znalazły również zastosowanie liście winogron, do przygotowania gołąbków. Ponadto należą do nielicznych owoców zawierających jod – niezbędny dla funkcjonowania tarczycy