Przepis na sucha marynata do boczku

3 Zapisać
Dzik jest dziki, dzik jest zły… ale nie na talerzu!

Dzik jest dziki, dzik jest zły… ale nie na talerzu!

Marynata. Ponieważ lubię eksperymentować w kuchni, zawsze fascynowała mnie technika domowego suszenia wędlin
3 Zapisać
Kaczka barbie z farszem i pieczonymi jabłkami

Kaczka barbie z farszem i pieczonymi jabłkami

Sucha marynata. Dodatkowo. pietruszka do dekoracji. Wątróbkę, namoczoną i odciśniętą bułkę oraz podduszony boczek przekręcić przez maszynkę, dodać jajka, przyprawy, masło i pokrojoną drobno pietruszkę
2 Zapisać
Pomysł na...soczystą pierś - danie jednogarnkowe

Pomysł na...soczystą pierś - danie jednogarnkowe

Wiadomo, że pierś z kurczaka, aby nie być sucha potrzebuje doborowego towarzystwa w postaci plastrów boczku i ciągnącej się mozzarelli
0 Zapisać
Wieprzowa sztuka mięsa z super chrupiącą skórką-technika pieczenia

Wieprzowa sztuka mięsa z super chrupiącą skórką-technika pieczenia

Jeśli nie chcąco dostanie się trochę marynaty na skórę lub w nacięcia koniecznie trzeba ją wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem
0 Zapisać
pochrupajka do wszystkiego czyli "wegański boczek"

pochrupajka do wszystkiego czyli "wegański boczek"

Powtarzam to ze wszystkimi kawałkami, każdy "plasterek" musi składać się z dwóch zwilżonych kawałków papieru, jeśli któraś strona jest za sucha, posmarujcie wodą nieco mocniej, pod wpływem wody zaczną robić się nieregularne bąbelki a papier zacznie się lekko wykręcać - to nada im fajnego kształtu
13 Zapisać
Leniwy schab w leniwą niedzielę z chrupiącym boczkiem w tle

Leniwy schab w leniwą niedzielę z chrupiącym boczkiem w tle

sucha marynata. warzywa w stylu co się nawinie czyli to co mamy w domu (ziemniaki, brokuły marchew seler itp
3 Zapisać
Pasztet z dzika

Pasztet z dzika

Wątróbkę odsącz i wytrzyj do sucha. Pozostałym smalcem wysmaruj formy do pasztetu i obsyp tartą bułką, wyłóż plastrami boczku
2 Zapisać
Pasztet świąteczny

Pasztet świąteczny

Jeśli jest za sucha trzeba dodaj więcej warzyw. ) Masa nie powinna być sucha. Domowy pasztet jest nieporównywalnie lepszy od tego sklepowego
0 Zapisać
Czerwony jak cegła

Czerwony jak cegła

Boczek umyć, wytrzeć do sucha. Na szczęście boczek – bo o nim tu mowa – smakował  jak mięso, a nie jak tytułowy materiał budowlany