Przepis na stroganoff przepis

14 Zapisać
Stroganoff

Stroganoff

Składniki (na spory kociołek). 1 kg mięsa wołowego bez kości (robiłam z mieszanego mięsa wołowo-wieprzowego)500-700 g  pieczarek2-3 cebule2 papryki czerwone3-4 średnie ogórki kiszone2-3 ząbki czosnku2-3 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowegonatka pietruszki - drobno posiekana1 l bulionu wołowego (może być z kostki)olej1 łyżka masła4-5 ziarenek ziela angielskiego1 łyżeczka majeranku2 listki laurowe1 -2  łyżki słodkiej papryki1/2 łyżeczki ostrej papryki (lub drobno posiekana mała chilli, bez pestek)1 łyżeczka VegetysólpieprzMięso  pokrój w paseczki, podsmaż na niewielkiej ilości oleju, tak aby pory mięsa pozamykały się i w środku zostały smakowite soki
Więcej przepisów na %s strony